fbpx
CV.ee tööelublogi

Minu praktikakogemus CV-Online’is

Minu praktikakogemus CV-Online'is

Õppekaval, mida õpin on kohustuslik läbida erialane praktika. Koolipoolsed tingimused nägid ette, et leian ise praktikakoha ning 172 tundi praktikat üheksa nädala jooksul tehtud saaks. Praktika sisu ja periood olid suures pildis paindlikud, mis kindlasti kergendas praktikakoha leidmist. Läbisin turunduspraktika CV-Online Eesti OÜ-s. Kogu praktikakogemus sujus suurepäraselt ning selle lõppedes liikusin julgemal sammul edasi töömaastiku avarustesse. CV.ee meeskond on koostanud ka artikli miks on praktika kriitilise tähtsusega. Loe artiklit siit.

Kuidas sattusin CV-Online praktikale?

CV-Online’iga võtsin algselt ise ühendust, et uurida praktikavõimalust teises ettevõttes. Tänu sellele sain pakkumise turunduspraktika läbimiseks nende juures, millest kohe ka kinni haarasin. Olin küll varem nende tööportaalist kuulnud, kuid konkurentidest turul olin rohkem teadlik. Ootasin põnevusega, et koolis õpitud teooriat ka tööturul rakendada. Samuti oli suur huvi teada mille poolest erineb CV-Online konkurentidest ja kuidas töö antud sektoris toimib. 

Millised olid mu ootused?

Esimese praktika puhul ootasin saada endale praktilisi kogemusi turunduse põhiteadmistest. Samuti ootasin head ja kokkuhoidvat tiimi. Ma otsisin väga pikalt endale praktikakohta ning olin õnnelik, et sain enda panuse anda nii ägedas meeskonnas ja ettevõttes. Töömaht, mida CV-Online töötajad enda seljas kannavad on suur ja vastutusrikas – paarkümmend inimest ja nende koostööpartnerid hoolitsevad, et tööturul sujuks nii äri- kui ka eraklientide seas kõik hästi. Seda kõike ka pandeemia ning sõjaolukorras. Kiiduväärt töö! Mul on hea meel, et sain koostööd teha nii erilise tiimiga. Kuigi enamus ajast suhtlesin enda turundustiimiga, siis õppida oli mul palju ka teiste kolleegide käest. Kontor oli hubane, ilus ja imelise vaatega. Mul ei tekkinud kordagi motivatsiooni puudust, et kohale minna. 

Mis mind praktikat tehes üllatas?

Ma valmistasin end ette palju raskemateks väljakutseteks. Arvestades värsket sõjaolukorda Ukraina ja sisserände tõttu ootasin pidevat tampi. Kuid olles ise üks meeskonna liikmetest, nägin elavat hingamist ja teotahet. Mul oli hea meel kokku puutuda oma ala ekspertidega ning rõõmustav on see, et nad teevad oma tööd hingega. Mindki võeti väga soojalt vastu meeskonda. Turunduspraktika inspireeris mind iga päev. Turundusjuht Karla Oder jagas minuga igal praktikapäeval kommunikatsiooni- ja turundusalaseid tarkuseteri. Hea oli viia uusi teadmisi kohe praktikasse! Ilmselt ma ootasingi kõige rohkem kogemustepagasi täitumist uute mõtete ja värskete ideedega. Seega võib öelda, et minu ootused täitusid kõige paremas mõttes. Teadmised on meie kõige kallim vara. 

Milliseid oskuseid või teadmisi võtan endaga kaasa?

Minu tööülesanded olid väga mitmekesised tänu millele oli mul väga sisukas praktikakogemus. Ma saan palju paremini aru, mida tähendab kommunikatsioon ja turundus. Eesti keele grammatika on kindlasti paranenud! Kõige suurema komplimendi osaliseks sain oma praktikaperioodi lõpus kui kursusekaaslane ütles, et olen muutunud julgemaks ning rääkimisel on mu väljendus läbi mõeldud ning põhjendatud. Mulle meeldib, kui loovalt ma sain läheneda piltide kujundamisel, postituste tegemisel ja artiklite kirjutamisel. Mulle meeldisid ka n-ö “kuivemad” ülesanded, mis tegelikult on kogu kommunikatsiooni alustalaks. Mind kaasati olulistesse ja vastutusrikaste ülesannetesse. Olen selle usalduse eest siiralt tänulik! Kolm kuud möödus kähku, kuid tunnen, et selle lühikese aja jooksul õppisin tundma CV-Online brändimist ja sihtrühma. Õppimine hõlmab endas katsetamist, eksimist, nõustamist ja usaldust. 

Soovitused tulevasele praktikandile ja ettevõtetele

Julgustaksin kõiki praktika otsijaid võtma ise ühendust ettevõtetega ja näidata välja oma motivatsiooni valitud ettevõttega liitumiseks. Kindlasti ei tohiks lasta end heidutada negatiivsest tagasisidest või üldse mitte reageerimast. See on okei ja seda juhtub rohkem kui sa arvata oskad. Näe vaeva, et saada endale vinge praktikakogemus.

Ettevõtetele tahaksin südamele panna seda, et ka negatiivse tagasiside puhul kindlasti küsijale vastata ja e-kiri tagasi saata. See tõstab ettevõtte mainet praktikandi silmis, sest kunagi ei tea millal see kasulikuks võib osutuda. Mina otsingute käigus panin tähele, et võimatu on tagasisidet saada. Arvan, et seda ei osata anda, sest tuleb selgitada miks keegi on halvem või parem või kuidas üldse. 

Olen aru saanud, et kommunikatsiooni- ja turundusalane töö istub mulle hästi. Praktikandina oli hea toetuda juhendajale, kellega konsulteerida ja küsida igal ajal nõu. Tulevikus töötajana pean vastutama ise enda tegude eest. Maailm on mu ees valla ning otsin võimalusi, mis arendavad mind ja mis eelkõige pakuvad mulle huvi. Igati väärt praktikakogemus!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top