fbpx
CV.ee tööelublogi

Äripäeva raadio | Inimesed on valmis töökohta vahetama, kui palgatõus on 30%

CV-Online'i turundusjuht: inimesed on valmis töökohta vahetama, kui palgatõus on 30%

Töötajad on valmis töökohta vahetama juhul, kui palgatõus on 30%, rääkis CV-Online’i turundusjuht Karla Oder Äripäeva raadio hommikuprogrammi intervjuus.

CV-Online’i turundusjuhi Karla Oderi sõnul on ettevõtted äraootaval seisukohal palkade tõstmise osas, ent heade spetsialistide puhul ollakse valmis juurde maksma. Ettevõtted vaatavad tavaliselt palkasid üle kord aastas ning arvestavad inflatsiooni aasta lõikes.
Kuulete, kuidas on kiire inflatsioon mõjutanud töötajate palgaootusi, mis sektoris on suur töökäte puudus ja kus on kõva konkurents.

Kui vaadata CV.ee portaalis tööotsijaid, siis kas palgaootused on ka kasvanud samas tempos inflatsiooniga?

“Jah tõesti, nii see on. Pannakse natuke isegi varuga mõtet sinna juurde. Palgaootus on enamasti +30%, mis on ka number, millega ollakse valmis töökohta vahetama. Üldjoontes ollakse oma tööga praegu rahul, aga kui potentsiaalne tööandja on valmis maksma, siis on ka töötajad valmis töökohta vahetama,” sõnas Karla Oder.

Kuidas on palgaläbirääkimistega? Kas ka seal on võimalus endale palka juurde küsida?

“Palgaläbirääkimistel on mänguruumi pisut vähem, kuna tihti on palganumbrites ülevaated juba aasta lõikes tehtud. Lisaks vaadatakse inflatsioonimäära ja tehakse sellest lähtuvalt korrektuure. Ollakse äraootaval seisukohal ja palga tõstmisega ei kiirustata,” märkis Oder.

Millistes sektorites on inimesed vähese tasu tõttu nõus töölt ära tulema?

“Mingites sektorites suure tõenäosusega tööjõupuudus veel süveneb. Näiteks turisminduses ja kaubanduses,” sõnab Oder. “Need sektorid võiksid varakult ette mõelda, et selleks valmis olla. Eeskätt on oluline tööandja bränding, sest isegi kui palk on äärmiselt tähtis sobiva töökoha leidmisel, siis tegelikult on palgast olulisemad hoopis muud tegurid, nagu ettevõtte missioon, töökultuur, väärtused, lisahüved ja paindlikkus,” lisab ta.

Kuula pikemalt Äripäeva veebist: https://www.aripaev.ee/saated/2022/08/15/cv-onlinei-turundusjuht-inimesed-on-valmis-tookohta-vahetama-kui-palgatous-on-30

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top