fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuhu kaovad noored tööturult?

Kuhu kaovad noored tööturult?

Juba täpselt nädala pärast toimub Eesti suurim värbamiskonverents Vastuoluline tööturg – kas võimalus või väljakutse? Tööjõuturg on viimased aastad olnud muutlik ning tekitab üha enam küsimusi, et kust leida säravaid kandidaate, keda tikutulega peab taga otsima. Kas ja kuhu on kadunud noored tööturult ning kuidas nendeni jõuda?

Ligi kümme aastat noortevaldkonnas tegutsenud ja nüüdseks Eesti Töötukassa noortevaldkonna juhina töötav Olav Kersen kinnitab, et nii hullusti asjalood tegelikult pole. “Usun, et igaühel on oma kogemus noortega, nende värbamise ja tööl käimisega. Noorte töötute arv on küll 11 000, kuid enamus noori on liikuvad ja kiired ning leiavad omale lahenduse – need noored ei jää tegelikult kaduma. Näiteks registreeritud noori töötuid vanuses 16-29 asub igal kuul tööle üle 2000 ning kõigist noortest töötuna arvele tulnutest jõuab 4 kuuga tööturule ligi 45%”. 

Kindlasti leidub noori, kes ei tea veel täpselt, mida ja kus nad teha tahavad või neil puuduvad selleks vajalikud oskused ja teadmised ning sellisel hetkel vajavad nad tuge ja leiavad tee töötukassani. Olav Kersen lisab, et töötukassas olev noor ei ole kuidagi vähemtähtsam ning see on igati tavapärane, et inimene, ükskõik mis vanuses, vajab tuge ja nõustamist. Kuidas aga tuge pakkuda ja kust leida toimivaid lahendusi – nendele küsimustele vastab Olav juba nädala pärast toimuval värbamiskonverentsil.

Millisel hetkel kaob noor tööturult? Kas hetkel, mil pole ta ametlikus töösuhtes või õpingutel või on ta kaduma läinud juba tükk maad varem? Mis seisab kadumise taga? On selleks teadmatus peale põhikooli lõppu, vaimse tervise mured või väljaränne sooviga reisida ja näha maailma? Kuidas ennetada noorte kadumist? Milliseid võimalusi pakub avalik sektor ettevõtetele noorte toetuseks? Tule osale 16. veebruaril toimuval ainsal värbamisteemalisel konverentsil, kus saad vastused ka neile küsimustele. 

Postituse autor: Karoliina Arold Brandemist

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top