fbpx
CV.ee tööelublogi

Silvia lugu: aastaringselt muusikaettevõtluse spetsialist, suvel õpilasmaleva rühmajuht!

Silvia lugu: aastaringselt muusikaettevõtluse spetsialist, suvel õpilasmaleva rühmajuht! 1

Silvia on olnud õpilasmalevas rühmajuht juba 2018. aastast ning siiani on ta iga suvi valmis uuesti seda kogemust kogema. Uurisime Silvialt, kuidas ta õpilasmalevasse sattus, mida talle rühmajuhiks olemine on õpetanud ning miks peaksid teisedki sellest kogemusest osa saama.

Kuidas sattusid Tallinna Õpilasmaleva rühmajuhiks?

Kuulsin Tallinna Õpilasmaleva tegemiste kohta juba keskkooli ajal, kui mu mitmed sõbrannad maleva rühma suveks tööle kandideerisid. Kahjuks olid noorena minu suved muude tegevustega hõivatud ning malevasse ma ise ei jõudnudki. Ülikooli ajal teadsin mitut rühmajuhti, kelle vaba olek ning hea ellusuhtumine mulle silma jäid. Ülikooli lõpetades otsisin endale suveks hooajalist tööd ning nähes kuulutust kandideerisin ka mina rühmajuhiks. 

Miks just Tallinna Õpilasmalev?

Tallinn on minu kodulinn ning lisaks sellele teadsin ma juba mõnda inimest, kes just Tallinna Õpilasmalevas töötasid. Enne kandideerimist avastasin ma ka toreda üllatuse, et minu endine ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja oli organisatsiooni juht. Usun, et see oli ka viimane lüke, mis mind kandideerima ajendas. Nimelt tänu sellele olin kindel, et intervjuule minnes on mul vähemalt üks tuttav nägu ees ja see tegi mind palju julgemaks.  

Mis sind rühmajuhi töö puhul innustab?

Minu algne motivaator rühmajuhiks tulles oli just ennast täiesti uues olukorras proovile panna ning seeläbi oma suhtlemis- ja juhtimisoskusi arendada. Viimased viis suve olen nii end arendades veetnud aktiivse puhkuse Eestimaa erinevates nurkades ning saanud vaheldust oma igapäevasest istuvast tööst ekraani taga. Kuid üks asi, mis mind aastast aastasse rühmajuhtimise juurde tagasi toob on suurepärased noored, kes igal aastal mulle midagi uut õpetavad. Ilmselt tänu nendele planeerin jätkuvalt oma suve maleva järgi. 

Millised oskused on rühmajuhi töös eriti olulised?

Hea rühmajuht ei vaja tegelikult väga palju erilisi oskuseid. Hoopis olulisemad on teadmised ja väärtused, mida endaga kaasas kannad ning kuidas neid kõikvõimalikes ootamatutes olukordades kasutad. Kindlasti on seal juures abiks, kui oskad ratta sisekummi vahetada või suurele grupile hommikuputru keeta, kuid need on kõik lihtsalt õpitavad oskused, mis saavad selgeks töö käigus. Oluline on teada oma piire, olla aus, teistega arvestada ja panna inimesed end mugavalt tundma ning kõige olulisem: teada millal peaks abi küsima! 

Miks tasub tulla rühmajuhiks?

Rühmajuhiks tasub tulla, kui soovid:

  • end proovile panna alati muutuvas keskkonnas ja seeläbi end paremini tundma õppida
  • näha elu vahelduseks teise nurga alt ning kuulda mida noored asjast tegelikult arvavad;
  • vaheldust oma tavapärasest tööst või keskkonnast;
  • saada täiesti uusi ja kordumatuid kogemusi. 

Rebi ka sina mugavustsoonist välja ning kandideeri õpilasmaleva rühmajuhiks! Kuni 16. märtsini on kandideerimine avatud CV.ee tööportaalis (https://www.cv.ee/et/vacancy/957665/sa-opilasmalev/opilasmaleva-ruhmajuht).

Kasuta võimalust kohe ning siit võib alguse saada sinu unustamatu suvi!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top