fbpx
CV.ee tööelublogi

NULA 8. hooaeg stardib taas!

NULA 8. hooaeg stardib taas! 1

NULA 8. Hooaeg stardib taas ja CV-Online (CV.ee) meeskonnal on hea meel tuua ka sel aastal sotsiaalse ettevõtluse telgitagused teieni. Igaüks saab olla maailmaparandaja kui on tahet leida erinevaid lahendusi rohkem või vähem tõsisetele küsimustele. Kui sinus on killuke maailmaparandajat, siis saada oma idee NULA inkubaatorisse!

Mis on üldse NULA?
NULA on Eesti ainus ühiskondlikele algatustele mõeldud inkubaator. Koos Kodanikuühiskonna Sihtkapitaliga 2016. aastal ellu kutsutud inkubaator ootab igal aastal nutikaid, mõjusaid ja uuenduslikke ideid, mis lahendavad teravaid ühiskondlikke probleeme. Inkubaatorisse võivad kandideerida nii eraisik kui organisatsioon, kellel on uuenduslik lahendus teravale ühiskondlikule probleemile. Olgu see näiteks vaimse tervise, veipimise, autostumise, riiete ületarbimise probleem või hoopis midagi muust valdkonnas.

Kolmel parimal algatusel, mis läbivad pooleaastase inkubaatori, on võimalik saada idee elluviimiseks kuni 25 000 euro suurune stardikapital Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt.

Aastate jooksul on esitatud NULAsse 559 ideed ning 61 tiimi on inkubaatori läbinud.
NULA Inkubaatoris on tuule tiibadesse saanud näiteks Jututaja (eakate ja noorte kokkuviiv programm), Kõnnime koos (aktiivsed jalutusgrupid), ASÕP ehk asendusõpetajate programm (mille kaudu ei jää koolis ükski tund õpetaja puudumise tõttu andmata), eatb4 (elektrooniline programm, Toidupanga ning jaeketi vahel, et toit jõuaks õigel ajal õigete inimesteni) jpt. 
NULA vilistlased on välja toodud NULA koduleheküljel: https://nula.kysk.ee/algatused.

Kõiki, kes soovivad maailma muuta, on oodatud inkubaatorisse osalema. Ei pea ootama seda, et keegi teine lahendaks mure, seda saab ka ise teha! 
Poole aasta pikkuse tasuta koolitus- ja arendusprogrammi käigus aitab NULA kasvatada algsetest ideedest toimivad lahendused. Õpitakse algse idee testimist lean-meetodil, teenusedisaini, mõju mõõtmist, aga ka eelarvestamist ja kommunikatsiooni. See kõik toimub oma ala tippspetsialistidest koolitajate ja mentorite käe all (eelmisel aastal olid mentorid nt Veriffist, Pipedrive’ist ja Playtechist).

Kuidas NULAs osaleda?
Kandideerimiseks tuleb lühidalt iseloomustada probleemi, mida lahendada soovitakse, ning kirjeldada oma ideed. Kasulik on leida endale ka mõni mõttekaaslane, sest idee arendamine meeskonnaga on kiirem ja tõhusam. Oma ettevõtet või organisatsiooni ei pea kandideerimise ajaks veel loodud olema. Soovid kohe kandideerida, ankeedi leiad NULA kodulehelt: https://nula.kysk.ee/esita-idee.

Idee esitamise tähtaeg on 31. Märts.

Aeg tiksub, nii et anna NULAle oma ideest teada ja sellest võib saada algus ühele väga vingele teekonnale!
Rohkem lisainfot: www.nula.ee 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top