fbpx
CV.ee tööelublogi

Kolm nõuannet, kuidas olla parem juht

Kolm nõuannet, kuidas olla parem juht

Juhina tuleb pidevalt oma oskusi ja teadmisi täiendada ning edasi areneda. Siin on kolm nõuannet, kuidas olla parem juht tänases muutunud töökeskkonnas.

Juhtimine algab iseendast

Suurepärane juhtimine saab alguse heast enesejuhtimisest. Juht, kes ei oska ise fookust hoida ega oma emotsioonidega toime tulla, eristada olulist ebaolulisest ei suuda ilmselgelt ka teisi inimesi juhtida. Enesejuhtimine on eelkõige oskus endaga paremas kontaktis olla, mõista oma vajadusi ja oma arengut juhtida. Kuna muutunud töökeskkond nõuab pidevat kasvamist ja arenemist inimesena, on enesejuhtimisel palju olulisem roll, kui seni on osatud või tahetud arvata.

Juht, kes ei oska ise fookust hoida ega oma emotsioonidega toime tulla, eristada olulist ebaolulisest ei suuda ilmselgelt ka teisi inimesi juhtida.

Kolm nõuannet, kuidas olla parem juht 2

Suhtlemisoskus muutub üha olulisemaks

Kui veel mõni aeg tagasi andis juht tööl käsulauad ette ja töötajatel tuli neid täita, siis täna jääb selliseid töid järjest vähemaks. Tüüpiline juhtide “käramine” ja “tõrelemine” enam ei toimi. Kuna tööelu pole enam niivõrd ülesannete juhtimine, vaid järjest rohkem inimeste juhtimine, muutub üha olulisemaks juhtide suhtlemisoskus.

See tähendab suutlikkust end selgelt väljendada, kuulata, kaasa mõelda, oskust erinevaid inimesi mõista ja küsida küsimusi. Järjest rohkem räägitakse ka kaasavast juhtimisest. Inimesed tahavad osaleda oma töö parendamisega seotud teemades ja küsimustes. On absoluutselt vajalik, et igaüks ettevõttes saaks aru, mis on tema panus ettevõtte sihtide elluviimisel ja juhtide roll siinkohal on seda inimestele selgitada.

Kuna tööelu pole enam niivõrd ülesannete juhtimine, vaid järjest rohkem inimeste juhtimine, muutub üha olulisemaks juhtide suhtlemisoskus.

Vajalik tunda inimsuhete kunsti

Juhtide üheks suurimaks väljakutseks on saanud töötajate hoidmine: mida saab teha ettevõtte töökeskkonnas, et töötajad tunneksid end väärtustatuna ja hästi. Inimeste ootuseid tööandjale on viimaste aastatega oluliselt muutunud. Töötajad soovivad teha tähendusrikast tööd ja tunda, et nende pingutusi märgatakse ja tunnustatakse. Iga inimene on milleski hea, seega võiks juht aidata leida inimesel töö, milles ta hea on, see töö, kus just nimelt tema õnnestub.

Turbulentsed ajad ja muutunud tööjõuturg seavad juhtidele teistsugused ootused kui mõnikümmend aastat tagasi. Kiirete muutustega sammu pidamiseks tuleb pidevalt õppida ja oma juhtimisoskuseid lihvida. Neile juhtidele, kes soovivad oma karjääris järgmise sammu astuda ja saada ka rahvusvahelist õpikogemust, tasub uurida Riias asuva Stockholmi Kõrgem Majanduskooli Executive MBA (EMBA) programmi, mis aitab teha tõelise arenguhüppe ja võtta enesekindlalt vastu väljakutseid.

Tutvu lähemalt Stockholmi Kõrgem Majanduskooli Executive MBA (EMBA) programmiga ja saa teada, kuidas olla parem juht.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top