fbpx
CV.ee tööelublogi

#13 CV.ee tööelublogi podcast – RAHA- JA MAKSUTARKUS

#13 CV.ee tööelublogi podcast - RAHA- JA MAKSUTARKUS

#13 CV.ee tööelublogi podcast keskendub raha- ja maksutarkuse edendamisele. 
Miks on oluline olla rahatark ja mitte ümbrikupalka vastu võtta? Raha- ja maksutarkuse podcastis jagavad olulisi teadmisi ja oma arvamusi Liisi Kirch Rahandusministeeriumist ja Marc Mälter Maksu- ja Tolliametist.

Täna on 2023. aasta ümbrikupalga kahju hinnanguliselt lausa 100 miljonit eurot. Kuidas ühiskonnana ümbrikupalga vastu astuda ja milliseid märke panna kindlasti tähele, kui tööandja soovib palka sellisel kujul maksta. Antud podcastis juhib tähelepanu Maksu- ja Tolliameti esindaja Marc Mälter just nendele tööandjate ,,punastele lippudele’’, millest peaksime kaarega mööda kõndima.

Üks suurim miinus/probleem, mis tekib ümbrikupalka vastu võttes, on olukord, kus tööd tehes juhtub sinuga midagi, mis takistab töö tegemist normaalsel viisil. Ümbrikupalgaga tööl olles ei saa välja võtta haiguslehte, mis rahaliselt aitaks toime tulla ka keerulistel aegadel. Et kaitsta end selliste olukordade eest, siis ära lase endale ümbrikupalka maksta.
Deklareerimata tuluga võib kaasneda ka trahvimakseid ja ebavajalikke kulusid.

Õiget ja tõest infot tänaste maksude kohta leiad https://www.emta.ee veebilehelt. Ole kursis oma õiguste ja kohustustega, et olla maksutark!

Rahatarkus on targad otsused oma rahaga!
Väga palju aitab kaasa rahatargaks täiskasvanuks saamisele see, kui juba lapse/noorena õpitakse rahaga targalt ümber käima. Seetõttu on just lastevanematel väga oluline roll oma laste ees, et neist saaks samuti rahatargad inimesed. Lastele on vanemad suurteks eeskujudeks ja häid praktikaid varakult õpetades oleks Eestis palju rohkem rahatarkasi inimesi.

Raha säästmine on üks olulisemaid aspekte rahatarkuse juures. Liisi Kirch  jagas ka praktilisi nõuandeid, kuidas päriselt raha säästa ja mismoodi sellest protsessist kõige rohkem õppida. Esiteks, leia enda ,,miks’’ ehk eesmärk, mille jaoks raha koguda. Teiseks, leia see võimalus, kuidas raha teenida (töö, projektipõhine töö, ettevõtlus jne) ja loo süsteem, kuidas jälgida ka oma kulusid. 

Maksusüsteemist, finantsilistest eesmärkidest, nõuannetest lapsevanematele rahatarkuse kohta jpm olulist infot antud podcast hõlmab. Kuula täispikka podcasti:

Youtube: https://youtu.be/YVwOY75SHag

Spotify: https://open.spotify.com/playlist/5JzXwnIBUgH2IJycaezLHz?si=4f81869ccf4648bb

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top