fbpx
CV.ee tööelublogi

#14 CV.ee tööelublogi podcast – KUIDAS OLLA PALGALÄBIRÄÄKIMISTEL EDUKAS?

#14 CV.ee tööelublogi podcast - KUIDAS OLLA PALGALÄBIRÄÄKIMISTEL EDUKAS?

#14 CV.ee tööelublogi podcasti järgmine episood keskendub väga põletavale teemale – kuidas olla palgaläbirääkimistel edukas?

Võtame palgaläbirääkimised pulkadeks lahti ja arutleme, mis on olulised tegevused ettevalmistus protsessis, kuidas läbirääkimisi läbi viia ning millised peaksid olema järeltegevused.

Sel korral kutsusime saatesse täieliku oma ala eksperdi, kes on juba mitmekümneid aastaid aidanud inimestel saavutada suuremaid palkasid, millest pole varem julgetud unistadagi. #14 episoodi külaliseks on palgaläbirääkimiste ekspert, müügikoolitaja, ,,Palgatööga rikkaks’’ ja veel nelja raamatu autor Ekke Lainsalu.

Palgast rääkimine ja selle juurde küsimine võib olla paljude jaoks väga ebamugav teema. Küll aga julgustab Ekke kõiki olema julge ja enesekindel, et saada ikka väärilist tasu oma töö eest. 

Enne palgaläbirääkimistele minekut on väga oluline osa ettevalmistusel. Ekke ütles: ,,Ettevalmistus on vaieldamatult väga oluline, aga sellest veel olulisem on küsimus enesehinnangus.” Läbirääkimistele minnes on oluline endasse uskuda ja teada oma tugevusi. Kui sinul on täna enesekindlusega probleeme, siis ei tasu arvata, et sina palgatõusust peaksid ilma jääma. Enesekindlust ja enesehinnangut on võimalik tõsta läbi erinevate harjutuste/tegevuste.
Peale enesekindluse tõstmise on oluline osa eeltööst ka teada, millist väärtust sina pakud oma ettevõttele. Teades, mida sina tood oma tegevustega ettevõtesse, aitab see samuti läbirääkimistele kaasa.

Episoodis arutlesime ka müüte palgaläbirääkimiste kohta.
Kas palgatõusu juurde küsimine tähendab ahnust? Ekke lükkas antud müüdi koheselt ümber ja soovib kõigile lugejatele/kuulajatele südamele panna, et palga juurde küsimine tõstab oluliselt meie väärtust. Ahnusega pole sellel midagi pistmist.
Vahet pole, mis valdkonnas tegutsed, heade inimeste eest ollakse valmis võitlema ja pakkuma paremat palka.

Hea lugeja, kutsume sind samuti üles oma väärtust tõstma ja julgustame palka juurde küsida. Kuula uut podcasti, et teada saada, kuidas järgmine palgaläbirääkimine läbi viia juba täieliku ässana. Meie usume sinusse igatahes!

Kuula täispikka versiooni 🔊

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=5A03J6pOVrY&list=PLG6kG7A8Ww1Y-DrUd1lRf80GBA4oQNbR7&index=1
Spotify: https://open.spotify.com/episode/6iJsfd4E5AeE5LrYH0KSWp?si=1a8ca58369534d80

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top