fbpx
CV.ee tööelublogi

#17 CV.ee tööelublogi podcast – KAUGTÖÖ JA PAINDLIK TÖÖAEG ELISA NÄITEL

KAUGTÖÖ JA PAINDLIK TÖÖAEG ELISA NÄITEL

Kaugtöö ja paindlik töökorraldus on tänapäeva töömaailmas muutunud oluliseks osaks ning üha rohkem ettevõtteid on hakanud sellele mõtlema mitte ainult kriisiaegadel, vaid ka pikaajaliselt. Üks Eesti suurimaid telekommunikatsiooni ettevõtteid, Elisa Eesti, on olnud kaugtöö eestvedaja juba enne Covid-19 pandeemia algust. Hiljuti avaldatud podcastis jagab Elisa Eesti talendijuht Keishy Margus meile ülevaadet töökorralduse strateegiast ning kogemustest.

Kaugtöö kujunemine Elisa Eestis

Episoodi alguses antakse kuulajatele sissejuhatus Elisa Eesti rollist kaugtöö eestvedajana. Üllatavalt on ettevõte olnud kaugtöö edendaja juba enne, kui Covid-19 pandeemia kaugtöö laiemalt populaarseks muutis. Kuigi paljud ettevõtted pidid kiiresti üle minema kodukontorile, suutis Elisa Eesti näidata, kuidas kaugtööd saab tõhusalt rakendada ning kuidas see võib olla mitte ainult vältimatu kriisimeede, vaid ka pikaajaline strateegia.

Võimalus, mitte kohustus

Episoodis rõhutatakse ka seda, et kodukontor ei tohiks olla sunnitud ega kohustuslik. See peaks olema võimalus, mida saavad kasutada need, kes tunnevad, et see sobib nende töö iseloomu ja isikliku elustiiliga. Paindliku töökorralduse loomine aitab luua tasakaalu töö ja eraelu vahel ning võimaldab inimestel oma parimat panust anda ilma, et nad peaksid ohverdama olulisi eluaspekte.

Mõju värbamisele ja arengule

Episoodis arutletakse ka selle üle, kuidas kodukontor võib anda Elisa Eestile värbamisel eelise. Paindlik töökorraldus võib olla atraktiivne omadus uutele talentidele ning võimaldab ettevõttel meelitada kvalifitseeritud inimesi ka kaugemalt Eestis ning teistest riikidest.

Usaldusvõrgustik töötaja ja tööandja vahel

Kaugtöö edukuse aluseks on usaldusvõrgustik töötaja ja tööandja vahel. Keishy räägib sellest, kuidas Elisa Eesti on loonud usaldusliku keskkonna, kus töötajaid julgustatakse võtma vastutust ning juhid usaldavad nende tööd. Selle aluseks on selged ootused, läbipaistev kommunikatsioon ning tulemuste põhine hindamine.

Paindlik töökorraldus ja töötaja vaimne tervis

Episoodis rõhutatakse ka vaimse tervise tähtsust kaugtöö kontekstis. Kuigi kodukontor võib pakkuda palju vabadust, võib see samas tuua kaasa ülepingutamise ja töö ja isikliku elu piiride hägustumise. Juhtide roll seisneb selles, et nad toetaksid töötajate vaimset tervist ning julgustaksid tasakaalu säilitamist.

Kuula täispikka podcasti:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AIInuiHn9KU
Spotify: https://open.spotify.com/show/1l2nbolqkIvEgIGb9eGphY?si=c6a53100bee74bfa

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top