fbpx
CV.ee tööelublogi

Tööturu ülevaade: just need on hetkel kõige populaarsemad töövaldkonnad

Tööturu ülevaade: just need on hetkel kõige populaarsemad töövaldkonnad

Tööturu ülevaade: inimesed otsivad ebakindlal ajal kindlustunnet – need on hetkel kõige populaarsemad töövaldkonnad 

CV-Online’i tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga üldine CV.ee tööportaali kandideerijate arv tõusnud 35% võrra. Tegemist on hüppelise tõusuga, mis näitab, et inimesed on eelneva aastaga võrreldes tööturul oluliselt aktiivsemalt ringi vaatamas. 

Kõige suurem hüpe kandideerimiste osas on toimunud avaliku sektori valdkonnas, milles kandideerijate arv on eelmise aastaga võrreldes tõusnud lausa 50%. Kuid suurt kandideerimiste arvu tõusu on märgata ka teistes valdkondades, mis viitab ebakindlal ajal kindlustunde otsimisele. 

Hetkel kõige populaarsemad töövaldkonnad, kus on näha sarnaselt avalikule sektorile hüppelist huvi tööpakkumiste vastu (kliki valdkonnale, et näha tööpakkumisi): 

Infotehnoloogia valdkond on jätkuvalt hoolimata väiksemast tööpakkumiste arvust kandidaatide jaoks atraktiivne valdkond. Võrreldes aasta taguse ajaga on suure hüppe teinud aga avalik sektor, kus on näha hüppelist kandideerimiste arvu tõusu, kuigi tööpakkumiste arv ei ole oluliselt kasvanud. Võib eeldada, et avaliku sektori populaarsuse taga on asjaolu, et aina rohkem tööotsijaid soovib pääseda valdkonda, kus tundub raskel ajal turvalisem. Samuti on tööportaali statistika põhjal näha, et väga populaarsed on ka pangandussektori tööpakkumised. Teenindavas sektoris on kandidaatide arv püsivalt suur läbi aastate, sest antud valdkondades on suurem orgaaniline liikumine tavapärane. 

“Värske tööturu ülevaade näitab, et tööotsijad vaatavad stabiilsemate sektorite suunas ja teevad turvalisemaid karjäärialaseid valikuid. Ilmselt tõukab numbrite kasvu tagant ka vabanenud töökäte arv. Ühtlasi näitab üldine hüppeline kandidaatide arvu tõus ja töötuse määra kasv, et konkurents tööpakkumiste ja ühe töökoha peale läheb üha suuremaks,” sõnab CV-Online Estonia OÜ turundusjuht Karla Oder. 

Ülevaate koostas CV Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.  

LISAINFO:  
Karla Oder  
Turundusjuht 
CV-Online Estonia OÜ  
+372 5681 2661 / karla.oder@cv.ee 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top