fbpx
CV.ee tööelublogi

#18 CV.ee tööelublogi podcast – TÖÖTURU HETKEOLUKORD JA MAJANDUSLIK KINDLUSTUNNE

#18 CV.ee tööelublogi podcast – TÖÖTURU HETKEOLUKORD JA MAJANDUSLIK KINDLUSTUNNE

Värske #18 Tööelu blogi podcastis kraadime põhjalikult tööturgu ja inimeste majanduslikku kindlustunnet. Podcasti eesmärk on tuua teieni värske ülevaade, mis toimub majanduses ning praktilised nõuanded, kuidas koondamise ajal toime tulla nii ettevõtetel, kui ka töötajatel. Podcasti pea teemaks on tööturu hetkeolukord ja majanduslik kindlustunne.

Sel korral on meie stuudios kaks kõrgelt hinnatud eksperti: Lenno Uusküla, Luminori peaökonomist, kes jagab meiega oma teadmisi majandusliku hetkeolukorra ja tööturu prognooside kohta ning Lauri Kool, Töötukassa kommunikatsiooninõunik, kes räägib meile Töötukassa koondamiste statistikast ja töötutele pakutavatest toetusmeetmetest. Episoodi juhib CV.ee turundusspetsialist Gertu Matikainen.

Millistest teemadest me selles episoodis räägime?

Alustame aruteluga töötusest ja koondamistest, et mõista paremini praegust olukorda. Seejärel saame ülevaate hetke majandusolukorrast ning kuidas see mõjutab tööturgu ja inimeste majanduslikku kindlustunnet. Mis meid lähikuudel ootab? Kuuleme ekspertide prognoose tööturu kohta ning uurime, miks inimeste kindlustunde indikaatorid on langemas.

Räägime ka sellest, miks mõned inimesed ei ole oma palgaga rahul ning kuidas läbirääkimisi pidada keerulisel majandusperioodil, et saavutada mõlemale poolele parimaid kokkuleppeid. Lisaks jagame soovitusi tööandjatele koondamissituatsioonides ning uurime, milline on palga ostujõud tänapäeva majanduses. Kui oled saanud koondamisteate, siis saad kuulda praktilisi nõuandeid finantsiliselt toimetulekuks ning tutvustame Töötukassa toetusmeetmeid koodamisteate saanud inimestele.

Lisaks käsitleme demograafilisi katsumusi tööturul, karjäärialaseid valikuid ning vaatame, milline on majanduse ja tööturu prognoos lähitulevikus. Podcastis arutletakse hinnatõusu ja palga ostujõu teemat ning saad vastused enda küsimusele, kas lähitulevikus on oodata palgatõusu.

CV.ee tööelublogi podcast on jutunurk, mis sobib nii tööandjale kui ka tööotsijale ja toob sinuni tööturu uudised ning parimad praktikad. Meie podcastist saad tulemuslikke nippe ja inspiratsiooni tööalasteks väljakutseteks. Ja seda kõike otse oma ala praktikutelt. 

Kuula podcasti siin:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gUkVa8-Y66I

Spotify: https://open.spotify.com/show/1l2nbolqkIvEgIGb9eGphY?si=61dd643baa5b43ad

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top