fbpx
CV.ee tööelublogi

Tööturu ülevaade: Kannapööre IT sektoris

Tööturu ülevaade: Kannapööre IT sektoris

CV.ee tööturu kiirstatistika andmetel on võrreldes eelneva aasta sama ajaga IT sektori tööpakkumiste arv langenud pea poole võrra. Samal ajal on aga kandidaatide arv teinud hüppe ülespoole ja tekkinud on olukord, mis paneb IT valdkonnas tööd otsivad inimesed tööandjate pärast võitlema ja see võib tuua leevendust valdkonna tööandjate.

Veel mõni aeg tagasi oli turul olukord, kus varasemalt pidid tööandjad võitlema töötajate pärast, kuid nüüd saab öelda, et kaardid on pöörduma hakanud ning käes on olukord, kus töötajad võitlevad tööandjate pärast. See võib olla imeline aeg uute talentide leidmiseks.

Kuigi tööpakkumiste arv on infotehnoloogia sektoris langenud, näeme kiirstatistika andmetel, et kandideerijate arv on võrreldes eelmise aasta sama ajaga tõusnud keskmiselt 30%. See viitab sellele, et hetkel on soodne aeg spetsialistide värbamiseks, sest neid liigub tööturul rohkem.

“Tööturul toimuvad hetkel märkimisväärsed muutused, eriti IT sektoris. Me näeme selgelt tööpakkumiste arvu vähenemist, mis viitab sektori dünaamikale ja kohandumise vajadusele. Samas tõuseb kandideerijate arv, mis loob suurepäraseid võimalusi spetsialistide värbamiseks,” sõnab CV.ee Turundusjuht Karla Oder.

Sarnast trendi, kus tööpakkumiste arv on langenud ning kandideerijate arv on tõusnud on märgata ka teistes valdkondades.

Töövaldkonnad, kus on näha suurenenud huvi tööpakkumiste vastu:
  • Infotehnoloogia
  • Avalik sektor
  • Administratiivtöö
  • Müük
  • Teenindussektor

Uuringu viis läbi CV-Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top