fbpx
CV.ee tööelublogi

III kvartali tööturu-uuring: Palgarahulolematus on endiselt suur 

III kvartali tööturu-uuring: Palgarahulolematus on endiselt suur 

Äsja ilmunud tööturu monitooringust selgub, et võrreldes eelmise kvartaliga pole palgarahulolematus töötajate seas vähenenud ning palgasurve jätkub. 

Võrreldes eelmise kvartaliga ei ole töötajate palgaootus muutunud nind endiselt ootab 80% vastanud töötajatest tööandjalt palga tõstmist ning vaid 20% vastajatest on oma palgaga rahul. Nii nagu ka eelmisel kvartalil, siis ka see kvartal oodatakse enamasti palgatõusu vahemikus 11-20%. Kuigi palgarahulolematus on töötajate seas suur, siis 62% vastanud ettevõtetel ei ole plaanis lähikuudel töötasusid tõsta. 

Kuigi palgarahulolematus on töötajate seas silmatorkav, selgub, et 62% vastanud ettevõtetest ei kavatse lähikuudel töötasusid tõsta. See viitab sellele, et tööturul on tekkinud käärid palga ootuste ja tegelikkuse vahel. Ettevõtted seisavad silmitsi väljakutsega, kuidas hoida oma töötajaid motiveerituna ja rahulolevatena keerulistel aegadel. 

Lisaks jätkuvale palga rahulolematusele selgus uuringus, et tööotsijate sõnul pole tööturul tööpakkumisi piisavalt (62%). Tööpakkumiste arv on langenud, mis viitab olukorrale, kus tööturul on toimunud kannapööre ning tööotsijaid on tööturul rohkem, kui tööpakkumisi. Antud olukord võimaldab tööandjatel lihtsamalt töötajaid vabadele ametikohtadele värvata.  

„Kuigi käärid on palgaootuse ja reaalsuse vahel üsna suured, siis peaksid töötajad hetkel mõistma, et tööturul on keeruline aeg ning andma tööandjatele aega hetkeolukorraga kohaneda. Olenemata keerulistest aegadest on hetkel väga hea aeg uute töötajate värbamiseks, kuna tööturul on rohkelt motiveeritud ja kvalifitseeritud kandidaate, kes ootavad võimalust end tõestada.“ selgitab CV.ee Turundusjuht Karla Oder. 

Uuringu viis läbi CV-Online Estonia (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.    

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top