fbpx
CV.ee tööelublogi

CV.ee kiiruuring: Lausa 45% eestlastest kardab, et tehisintellekt võib võtta nende töö üle

CV.ee_tooelublogi_ Lausa 45% eestlastest kardab, et tehisintellekt võib võtta nende töö üle

Märtsis läbiviidud uuringu kohaselt tunneb 45% vastajatest hirmu selle ees, et tehisintellekt võib tulevikus nende töö üle võtta. See näitab, et tehisintellekti areng ja selle võimalik mõju tööturule tekitavad inimestes muret. Uuringus osales kokku üle 1000 töötaja vanuses 35-60 eluaastat.

Uuringus selgub, et vaid 33% vastajatest kasutab tehisintellekti eeliseid töö tegemisel. See viitab sellele, et kuigi tehisintellekti võimalused on olemas, ei ole need veel laialdaselt kasutusel keskealiste töötajate hulgas.

Uuringust ilmnes ka asjaolu, et et 83% vastajatest ei kasuta tehisintellekti abi kandideerimismaterjalide koostamisel (nagu on kaaskirja ja/või motivatsioonikirja, CV koostamist, lisaküsimustele vastamist ning kodutööde/proovitööde tegemist). See näitab selgelt, et kuigi tehisintellekti võimalused on olemas, eelistavad paljud töötajad siiski traditsioonilisi lähenemisviise tööotsingutel.

“Meil on hea meel näha, et kandidaadid hindavad väga kõrgelt veel isiklikult personaliseeritud kandideerimisprotsessi, kus AI abi kasutatakse vähe. See on kindlasti õige viis, kuidas kandideerides uuele unistuste töökohale kandideerida. Küll aga ei tohiks unustada,  et tehisintellekt on juba täna kõikjal meie ümber hoolimata sellest, kas me kasutame seda või mitte. Kes suudavad selle enda kasuks tööle panna on tööturul teistest sammukese ees. Uuringu tulemused näitavad, et kuigi tehisintellekti areng pakub palju võimalusi ka tööturu jaoks, ei ole paljud keskealised töötajad veel valmis seda omaks võtma. Tööturu saadikuna on meie soov meelde tuletada, et järjepidev areng ja soov õppida uusi trende on aga vaieldamatult vajalik, et tuleviku tööturul konkurentsis püsida,” sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder.

Uuringu viis läbi CV.ee – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.    

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top