fbpx
CV.ee tööelublogi

Tahad olla osa PÖFFi sündmuskorraldusest?

Pimedate Ööde filmifestivali praktika

Algas kandideerimine Pimedate Ööde filmifestivali praktikaprogrammi

Kandideerimine 2024. aasta Pimedate Ööde filmifestivali praktikaprogrammi on alanud ning konkurss kestab 15. maini. Pakkumisi jagub turundusest, tõlketöö ja telesisu produtseerimiseni välja.

Sel aastal on valikus 35 erinevat praktikapakkumist, 14 erinevas valdkonnas. Praktikakohti on pakkuda nii turunduses, kommunikatsioonis, ürituste produktsioonis, partnersuhetes, piletimüügis, tõlkimises kui ka näiteks töös vabatahtlike ja filmikülalistega. Lisaks saab end proovile panna festivali erikanali PÖFF TV sisu ja eksklusiivsete intervjuude loomisel. Praktikante ootavad ka alafestivalid PÖFF Shorts ja Just Film ning filmitööstuse professionaalidele keskendunud Industry@Tallinn & Baltic Event.

PÖFFi praktikale oodatakse nii tudengeid, kutsekoolide õpilasi kui ka Eesti Töötukassa tööpraktika huvilisi. Praktikale kandideerimine kestab 15. maini ning kõigi kandidaatidega võetakse ühendust hiljemalt juunikuu jooksul. Praktikaperioodi algus on sõltuvalt positsioonile vahemikus august-november. Vabade kohtade olemasolul toimub lisakandideerimine ka augustis. Rohkem infot praktikapakkumiste kohta leiad siit.

Suurepärane võimalus näha ühe suursündmuse köögipoolele

Eelmisel aastal käivitas PÖFF 27. festivaliks praktikaprogrammi esmakordselt. “Meil oli hea meel näha, et kohe esimesel aastal oli huvi meie praktikapakkumiste vastu suur. Kandidaate oli umbes topelt rohkem kui pakutavaid kohti” võtab eelmist aastat kokku PÖFFi personalikoordinaator Marleen Vitsut, toona võeti vastu 64 praktikanti. 

PÖFFi administratiivjuht Mikk Granström soovitab huvilistel kindlasti kandideerida: “PÖFF praktikaprogrammi eesmärk on tuua uusi inimesi festivali juurde, kes tulevikus võiks end siduda filmifestivali korraldamisega. Samuti on see suurepärane võimalus näha ühe suursündmuse köögipoolele ja end täiendada tõeliselt mitmekesises keskkonnas”.

Vabatahtlikud on asendamatu osa festivalist

Kõige suurema osa meeskonnast moodustavad festivali ajal aga vabatahtlikud. PÖFF on oma tegevusse vabatahtlikke kaasanud esimesest festivalist alates ning ilma nende panuseta ei saaks festival toimuda. Ühelt poolt on see kultuurimaastikule omane melanhoolne tõdemus, kuid samas palju potentsiaali sisaldav ja uudseid lahendusi vajav olukord, kus arusaadavalt oma heast südamest ja vabast asjast festivalile panustavatele isikutele on vaja pakkuda nende panuse vääriline kogemus, et festivalilaadne limiteeritud ajaga ja intensiivne üritus saaks ellu viidud. Aastast 2019. aastast kannab PÖFF ka vabatahtliku sõbra märki, millega tunnustatakse organisatsioone, kes on silma paistnud vabatahtlike kaasamise ja nendega tegelemise kõrge professionaalse taseme poolest. 2023. aasta PÖFFil lõi kaasa ligi 490 vabatahtlikku üle Eesti.

Iga festivalile vabatahtlikuks tulija on asendamatu osa festivali suures pildis ning saab lisaks oma abikäe ulatamisest tulenevale heale tundele ka spetsiifilisema kogemuse – eelkõige nt  seotuna oma huviga filminduse või ürituskorralduse vastu, aga samas ka meeskonnatöös, värskelt õpitud ülesannete rakendamises, klienditeeninduses, keelepraktikas, avalikus esinemises, kiires külma närviga probleemilahenduses jms. Uued vabatahtlikud saavad alati enne oma ülesannetele asumist vastavad lühikoolitused, mis on kasulikud nii (üli)koolis kui tööelus. Lisaks pakub festival oma vabatahtlikele võimalust vaadata tasuta filme, PÖFFi pusa, üritusi, soodushinnaga toitlustust ja erinevaid auhindu aktiivse osaluse eest.

Vabatahtlike pidu 2023, foto Saara Mildeberg

Festival kui osa elustiilist

Umbes pooled PÖFFi tiimis panustavatest vabatahtlikest on nn “vanad hundid” ehk festivalile naasvad vabatahtlikud. Nende seas on palju neid, kes on PÖFFil osalemise teinud oma iga sügise muutumatuks elustiili osaks põhitöö ja teiste tegemiste kõrvalt. On aga ka hea meel tõdeda, et paljud praegustest festivali aastaringsesse põhitiimi kuuluvatest töötajatest on endised vabatahtlikud – teiste hulgas vabatahtlike juht, mitmed osakonnajuhid, sisekommunikatsiooni koordinaator, rahvusvahelise pressi koordinaator, jt – kellele andis vabatahtliku töö kogemus kahtlemata hindamatu plussi festivalitöösse sukeldudes.

Festivali nüüdsed töötajad ja juba aastaid naasvad vabatahtlikud on tõdenud, et PÖFF on üks Eesti olulisemaid kultuurisündmusi, kus saab aasta-aastalt kiiresti töökohustustes edasi liikuda ja ainulaadseid kogemusi saada. Kui liituja motivatsioon võib isikuti erineda, alates sellest, et soovitakse lihtsalt palju filme vaadata kuni selleni, et tahetakse kindlasti festivalile tööle tulla, on PÖFFi pakutav vaheldus iga vabatahtliku elus olnud tuntav. Kui noored osalejad tulevad vabatahtlikuks tihti esimese töökogemuse või nt ülikooli jaoks, siis vanemad isikud on leidnud PÖFFilt vaheldusrikkust oma igapäevaelule ning võimaluse ennast näiteks täiesti uues põnevas ametis proovile panna – vabatahtlikuks olemine ei küsi vanust! Tihti on tõdetud, et pimedas novembris toimuv üritus toob sära osalejate ellu ning pakub kõigile midagi omapärast ja isegi sõltuvusttekitavat, mida ikka ja jälle taas oodata.

Õpitud oskustele, uutele tarkustele ja töistele ülesannetele lisaks on festivali aeg ka meeleolukas ja ainukordne – PÖFFil on loodud palju uusi sõprussuhteid ja need 17 päeva täistuuridel festivali on niivõrd eriline aeg, et selle lõppedes läheb tükk aega, et tavaellu naasta… Muidugi kuni järgmise festivalini! PÖFF28 vabatahtlike tiimiga 2024. aastal saab liituda juba sügisel. Rohkem infot vabatahtliku töö kohta PÖFFis.

Alusta oma karjääri PÖFFis

Ei ole vahet, kas liitud PÖFFi hundikarjaga vabatahtliku, praktikandi või töötajana, unustamatu kogemus ja ühtehoidev meeskond on igal juhul garanteeritud. Iga meie meeskonnaliikme individuaalne panus on võtmeks PÖFFi edu ja uuenduste saavutamisel. Iga päev PÖFFis pakub uusi väljakutseid ja põnevaid võimalusi, kus saab panustada mitmekülgsete ülesannete lahendamisel. Tule ja jaga koos meiega armastust filmikunsti vastu ning aita luua unustamatuid hetki nii meie rahvusvahelistele filmikülalistele kui kodumaisele kinopublikule!

Rohkem infot karjäärivõimaluste kohta Pimedate Ööde filmifestivali meeskonnas leiad siit!

PÖFF 2023 afterparty, foto Karolin Linamäe

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top