fbpx

3 põhjust, kuidas vabatahtlik töö aitab kaasa tööturul

3 põhjust, kuidas vabatahtlik töö aitab kaasa tööturul

Tänapäeva tööturul enam ei piisa heast haridusest ning kogemusest, et silma paista – tööandjad otsivad lisaväärtust, mis näitaks, et inimene ei tee tööd ainult raha pärast. Üks võimalus, kuidas sellist lisaväärtust omadanda, on vabatahtlik töö. Kuigi antud töövorm ei ole alati tasustatud, pakub see siiski mitmeid eeliseid, mis aitavad tööturul kandideerijale kaasa. Aga mis on need kolm põhjust, miks vabatahtlik töö aitab kaasa tööturul.

1. Aitab omandada praktilisi oskusi

Vabatahtlik töö on imeline võimalus, kus proovida kätt uues valdkonnas või täiendada oma seniseid oskusi. Näiteks, kui keegi töötab vabatahtlikuna noorteorganisatsioonis, võib ta õppida koostöö- ja juhtimisoskusi, mis on tänapäeva tööturul väga hinnatud. Neid oskusi ei saa omandada täielikult ainult õppides teooriat, vaid vajalik on ka praktika reaalsetes olukordades. Paljud tööandjad eelistavad kandidaate, kellel on praktline kogemus, ja vabatahtlik töö on üks võimalus, kuidas praktilist kogemust omandada.

2. Loob tutvusi ja avab uksi

Üks suurimaid väärtusi, mida vabatahtlik töö saab pakkuda, on uute tutvuste loomine. Vabatahtliku töö käigus on võimalik kohtuda väga suurel hulgal inimestega, kellega tutvus võib tulevikus tulla kasulikuks. Need kontaktid võivad aidata uue töökoha või soovitaja otsingul.

3. Näitab pühendumist ja hoolivust

Vabatahtlik töö on väärtus, mis näitab tööandjale, et kandidaat on pühendunud ja valmis panustama ka siis, kui otsest tasu pole määratud. Tööandjad hindavad inimesi, kes on motiveeritud mitte ainult isikliku eesmärgi, vaid ühiskonna hüvanguks töötama.

Vabatahtlik töö võib kaasa aidata mitmel viisi tööturul – aitab omandada praktilisi oskusi, loob kontakte ja ava uksi ning näitab pühendumist ja hoolivust. Kuigi vabatahtlik tegevus ei too otsest tulu rahakotti, aitab see tohutult kaasa tulevikus tööturul.

Tekkis huvi vabatahtliku töö vastu? Vaata erinevaid tööpakkumisi ikka CV.ee-st 💙

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top