fbpx

10 küsimust, mida küsida töövestlusel tööandjalt

10 küsimust, mida töövestlusel tööandjalt küsida

Tööintervjuu on oluline osa tööotsimise protsessist, kuid paljud inimesed unustavad, et töövestlus ei ole ainult tööandja võimalus esitada küsimusi ja sind seeläbi tundma õppida. See on ka suurepärane võimalus sul endal küsida olulisi küsimusi, et saada parem ülevaade tööandjast ja ettevõttest Kui soovid veenduda, et valitud töökoht vastab sinu ootustele, siis julgustame sul küsida tööintervjuul küsimus. Siin on sulle 10 parimat küsimust, mis aitavad sul näha tervikut ning teha lihtsamalt otsus, kas uus pakutav töökoht on sulle sobiv.

1. Millised on teie ootused selle positsiooni osas järgmise 6 kuu jooksul?

Küsides tööandjalt konkreetseid ootusi esimese poolaasta kohta, saad parema arusaama sellest, kuidas saad oma oskusi kohandada ja millised ootused on sulle seatud – ebareaalsed või normaalsed.

2. Kuidas hindate töö edukust sellel positsioonil?

See küsimus töövestlusel aitab sul mõista, millised mõõdikud näitavad sinu edukust töös. Samuti aitab see näha, kas ootused on realistlikud.

3. Millised on ettevõtte peamised eesmärgid järgmisel aastal?

Ettevõtte tulevikuplaanid on oluline teema, et saada aimu, milline on ettevõtte strateegia ja kuidas sinu roll sellesse sobitub. Küsides nende eesmärkide kohta, näitad sa tööandjale oma huvi pikaajalise koostöö vastu.

4. Milline on ettevõtte töökultuur?

Ettevõtte kultuur mõjutab palju seda, kui hästi sa end meeskonnas edaspidi tunned. Küsides töökultuuri kohta, saad teada, kas tegemist on ettevõttega, kus väärtustatakse näiteks paindlikkust, meeskonnatööd või iseseisvat tegutsemist.

5. Kuidas ettevõte toetab töötajate professionaalset arengut?

Kui soovid oma karjääris areneda, siis on oluline teada, kas ettevõte pakub koolitusi, arenguprogramme või muid võimalusi, mis aitavad sul kasvada nii professionaalselt kui isiklikult.

6. Millised on järgmised sammud värbamisprotsessis?

See küsimus töövestlusel annab sulle selge ülevaate, millal võid oodata järgmist sammu ja kuidas tööandja värbamisprotsess välja näeb. Samuti näitab see, et oled huvitatud protsessi jätkamisest.

7. Kas on midagi, mida peaksin teadma, et siin ettevõttes edukas olla?

Selle küsimusega saad teada, millised on ettevõtte eripärad ja ootused töötajate suhtes. Tööandja võib jagada näpunäiteid ja arusaamu, mis aitavad sul paremini kohaneda ja edukas olla.

8. Kuidas kirjeldaksite meeskonnatööd selles osakonnas?

Meeskonnatöö on oluline aspekt paljudes ametites. Küsides tööandjalt meeskonnatöö kohta, saad teada, kuidas meeskonna liikmed omavahel suhtlevad ja koostööd teevad.

9. Millised on selle ametikoha suurimad väljakutsed?

Kui sa tead, millised on positsiooni või osakonna suurimad väljakutsed, saad paremini hinnata, kas oled valmis nendega tegelema. Samuti annab see teavet tööandja ootuste kohta.

10. Kuidas kirjeldaksite ideaalset kandidaati sellele positsioonile?

See küsimus aitab sul tekitada selgust, kas sa sobid ettevõttesse tööle ja annab täiendavat teavet selle kohta, mida tööandja otsib. Lisaks näitab see tööandjale, et oled huvitatud enda sobivusest ametikohale.

Miks on oluline küsida küsimusi töövestlusel?

Küsimuste esitamine töövestlusel aitab sul koguda vajalikku teavet, et teha teadlik otsus. Lisaks näitab see tööandjale, et oled uudishimulik ja huvitatud antud pakkumisest ja ettevõttes töötamisest. Hästi valitud küsimused töövestlusel aitavad sul silma paista ja luua hea mulje, mis võivad suurendada sinu võimalusi töökoha saamiseks.

Tööintervjuu ei ole ainult küsimused tööandjalt sulle. See on ka sinu võimalus hinnata, kas tööandja ja ettevõtte väärtused vastavad sinu omadele. Küsides olulisi küsimusi, näitad tööandjale oma professionaalsust ja huvi töökoha vastu. Kasuta neid küsimusi töövestlusel, et saavutada intervjuul maksimaalne edu!

Viska ka pilk peale küsimustele, mida tööandja võib sinult küsida siin.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top