fbpx

CV.ee tööturu monitooring: panus riigikaitsesse annab tööturul eeliseid

CV.ee tööturu monitooring: panus riigikaitsesse annab tööturul eeliseid 2

Värske CV.ee poolt läbi viidud tööturu monitooring paljastab töötajate ja tööandjate arvamused riigikaitse olulisusest. Uuringu kohaselt tunnevad rohkem kui pooled tööotsijad, et mistahes panus riigikaitsesse annab neile väärtuslikke oskusi ja suurendab nende konkurentsivõimet tööturul.

“Mistahes panus riigikaitsesse võib tööturul olla märkimisväärne kogemus, kuna see arendab kriitilisi individuaalseid ja meeskonnatööga seotud oskusi,” sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder. “Ettevõtted peaksid aktiivselt toetama, märkama ja ka hindama töötajate panust riigikaitse valdkonda.”

Väga suur osa riigikaitse panusest on kahtlemata seotud ajateenistusega, mis ei ole küll ainus võimalus panustada riigikaitsesse, kuid tihti märgatav. “Panustamine riigikaitsesse annab noorele mitmekülgse kogemuse ning õpetab erinevaid oskusi, mis tulevad hilisemas tööelus kindlasti kasuks,” kinnitab ka CV.ee värbamisekspert Andra Rand. “Tihtipeale ei tulda selle peale, et oma CV-s ajateenistuse läbimist ja seal omandatud teadmisi ning oskusi esile tuua, kuid julgustan seda siiski tegema, sest teadlikumad tööandjad hindavad ajateenistuses õpitut kõrgelt. Noorele inimesele, kel töökogemust veel napib, on ajateenistuse läbimine heaks hüppelauaks töömaailma sisenemisel, võimaldades saada paremaid töökohti ja olla oma töös ka edukam.” 

Uuringu väljavõte

41.8% vastanud inimestest tunneb, et panus riigikaitsesse aitab neil paremaid töökohti saada. Lausa 57.7% inimestest tunnetavad ka positiivset mõju oma igapäevastele tööalastele väljakutsetele.

Lisaks tunneb iga kuues töötaja, et tööandja on toetanud nende osalemist riigikaitses. Sarnased tulemused ilmnevad ka tööandjate seas. Üle poolte on väljendanud valmidust toetada töötajate riigikaitsega seotud kohustusi, näidates selget toetust ja valmisolekut panustada riigikaitsevaldkonda.

Toetusmeetmetest kõige levinumad on:

  • Töökoha säilitamine riigikaitse kohustuste ajaks (75.3%)
  • Paindlik tööaeg (52.9%)
  • Tasustatud vaba aeg riigikaitsega seotud ülesannete täitmiseks (44.7%)

Tööturu riigikaitse monitooring oli osa jätkusuutlikkuse uuringust. Uuringu viis läbi Alma Career Estonia OÜ (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top