fbpx
CV.ee tööelublogi

Trendid, mis mõjutavad värbamist nüüd ja praegu ning tulevikus

Trendid, mis mõjutavad värbamist nüüd ja praegu ning tulevikus

Tööturg meie ümber muutub kiiremini kui arvata oskame. Toome järgnevalt välja trendid, mis mõjutavad värbamist juba nüüd ja praegu ning kindlasti ka tulevikus. Foto Unsplash

  • Töötuse määr madalaimal tasemel, mis kunagi olnud.

See tähendab, et üha enam on tööturul olukordi, kus õige töötaja valimiseks või leidmiseks on tööturul liiga vähe valikut. See sunnib ettevõtteid liikuma suunas, kus on eriti tähtis juba olemasolevaid töötajaid kinni hoida ning pakkuda neile väärtusi ning hüvesid, miks jääda ettevõttele truuks.

  • Töötasud kasvavas trendis.

Kuigi palk pole enam ammu ainukene motivaator töökohtade valmisel, siis see on ikkagi üheks TOP motivaatoriks uue töökoha otsingutel, millest ei saa mööda vaadata. Kas Sina oled oma valdkonna palgatasemega kursis? Vaata järgi!

  • ”Gig” majanduse tõus (tööampsumajandus).

Uuringud on näidanud, et aastaks 2020 on 40% Ameerika töölistest projektipõhised töölised ehk sõltumatud töövõtjad. Liigutakse ühe projekti juurest teise juurde, et hoida enda töö võimalikult mitmekülgne. Kuigi selle trendi Euroopasse jõudmiseni läheb kindlasti kauem aega, siis on see kahtlemata üks suund kuhu poole ühiskond ja tööturg liigub.

  • Erinevate sihtgruppide erinevad ootused.

Iga sihtgrupp ootab tööturult just endale sobivaid tingimusi ning väljakutseid. Värbamisprotsessi ajal tuleks mõelda sügavalt sellele, keda ja miks me ettevõttesse ootame. Huvitavaid mõtteid selle trendi kohta võimalik lugeda meie blogis teemal 4 põhjust, miks millenniumi põlvkonnal on raske oma unistuste töökohta saada.

  • Otsime talente, mitte kandidaate.

Tööturg on muutumas pigem talendipõhiseks ning iga sobilik kandidaat ei pruugi enam sobida ka tegelikult antud ametikohale. Tuleb otsida teemast huvituvat talenti, kes on võimeline õppima ning arenema iseseisvalt, kasvatades läbi selle enda väärtust tööandja jaoks, mis toob meid ka järgneva trendi juurde.

Foto Pixabay

  • Leia talent, kes on kui kameeleon.

Oskused on õpitavad, kuid õppimisvõimet õpetada on raske. Liigume suunas, kus kiire kohanemisvõime ning uue keskkonnaga harjumine peab toimuma sekunditega. Seepärast vajavad ettevõtted enda kollektiivi talente, kes pole ainult oskustöölised vaid suudavad ka erinevates olukordades kohanduda.

  • Kultuuri sobimine või lisaväärtuse andmine.

Kuigi uuringud on näidanud, et ühise kultuuri ja taustaga meeskonnad jõuavad tulemuseni kiiremini, siis alati ei pruugi olla kiirem tulemuseni jõudmine kõige olulisem terve protsessi või projekti jaoks tervikuna. Erinevus rikastab ning annab võimaluse ettevõtetel teiste seast silma paista.

Foto Unsplash

  • Talendid ettevõttest enesest.

Enne kui ettevõte laseb talendil lahkuda tuleks üle vaadata sisemise liikumise võimalused. Oma praegusel ametipostil rahulolematu töötaja jaoks võib leiduda ettevõttes endas mõni väljakutse, mis tegelikult on parimas sobivuses talendi ootuste ning oskustega. Väärtustage enda töötajaid, lahkumine peaks olema viimane väljapääs.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top