fbpx
CV.ee tööelublogi

4 põhjust, miks millenniumi põlvkonnal on raske oma unistuste töökohta saada

4 põhjust, miks millenniumi põlvkonnal on raske oma unistuste töökohta saada

Millenniumi põlvkonnaks peetakse 1980ndatel kuni 2000ndate aastate alguseni sündinuid inimesi, keda iseloomustavad meedia ja tehnoloogia suurem kasutamine. Tänapäeva maailm on suuresti tehnoloogia peale üles ehitatud ning tehnilised oskused on väga olulised. Siiski personalijuhid ja värbajad peavad töölemineku algusfaasis olulisemaks pehmemaid oskuseid nagu juhtimise oskus, kommunikatsiooni- ja koostöövõimet. Millenniumi põlvkonnale ei valmista eelnimetatud oskused probleeme. Siiski leidub 4 pehmemat oskust, mis on haruldased, kuid olulised kaasaegses töökeskkonnas, mida tuleks millenniumi põlvkonnal arendada.

Tähelepanuvõime

Tehnoloogia muutub iga päevaga üha rohkem automatiseeritumaks. Sellega kaasneb ka keskendumisvõime vähenemine. Kui noored ei suuda keskenduda tekib neil üha enam hooletusvigu nii trükkimises kui vormindamises. Tähelepanu- ja keskendumisvõimet on võimalik parandada jaotades ülesanne väiksemateks osadeks, kuna inimene on suuteline kõigest 20 minutit ühele asjale keskenduma. Lisaks on oluline ka likvideerida segajad.

Alandlikkus

Alandlikkuse all on mõeldud oskuseid ennast mitte liiga tõsiselt võtta, tunnistama kui sa ei oma vajalikke teadmisi ja oled alati valmis abi ja nõu küsima. Tänapäeval on millenniumi põlvkonnal tavaks ennast üle hinnata, küsides tohutult suuri summasid palgaks omades vähe kogemust. Seni kuni puudub vastav CV ja kogemused, tuleb jääda alandlikuks. Inimesi, kes arvavad, et nad teavad kõike, ei ole võimalik treenida ja nendega ei ole hea koostööd teha. Kui sa tunnistad endale, et sa oled algaja, siis on sul ka võimalus areneda.

Seni kuni puudub vastav CV ja kogemused, tuleb jääda alandlikuks.

Nobedus

Nobedus on oluline oskus, kuna tänapäeval elatakse maailmas, kus kõik muutub silmapilkselt. Et toime tulla kiiresti muutuvate nõudlustega on millenniumi põlvkonnal vaja nobedust. See on oskus, mis aitab neil probleemidele kiireid lahendusi leida. Nobeduse alla kuulub ka leidlikkus, eesmärgipõhine käitumine, meeskonnamängija mentaliteedi olemasolu ja järeleandmatus. Selle saavutamiseks on vaja meelekindlust ning ei tohi lasta end heidutada eitavatest vastustest.

Uudishimu ja pühendumisvõime

Uudishimu ja pühendumisvõime on olulised tööturule minejale, kuna see näitab valmidust arendada ennast edasi isegi koolipingist tulles. Ülikoolis on kombeks teoreetilist osa õpetada ning suhtluse osa välja jätta. Seetõttu ongi uudishimu ja pühendumisvõime olulised oskused, mis aitavad tööturul edasi jõuda ja areneda. Uudishimu ja pühendusvõime saavutamiseks tuleb sul leida endas kirg, millega soovid tegeleda. Kui sul on kirg töö vastu, siis sa soovid ennast selles valdkonnas veelgi arendada ja edasi viia.

Loo autor: Kristel Kuusemets

Toimetaja soovitab:

Milleeniumilapsed: 80ndatel sündinute ja 90ndatel sündinute finantskäitumine

Esitlus Teeviidal: CV.ee käivitas Z- ja alfageneratsioonile suunatud karjääriakadeemia Supernoored

Sinu nädalavahetuse hobid ja kogemused aitavad samuti CV-l silma paista!

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top