fbpx
CV.ee tööelublogi

Kuidas olla vastutustundlik kandideerija

Kuidas olla vastutustundlik kandideerija

Tööturul kohtab tihti olukordi, kus tööle kandideerinud inimest oodatakse esimesele tööpäevale või vestlusele, aga kokku lepitud kohtumisele ei ilmuta? Kas on see juhtunud ka Sinuga? Tööandja jaoks tekitab antud olukord hulganisti segadust, mille klaarimisel personalitöötaja kulutab oma väätuslikku aega ja tööressurssi. Tööturuks ettevalmistamisel on aga oluline kasvatada moraali ning kohusetunnet. Koolis käies tuleb vanematel puudumine ette tõendada, nii kehtib ka töökohal, aga teatamise kohustus lasub kandidaadil endal, mitte enam vanematel. Aeg on seista iseenda eest!

Eelkõige väärtusta iseennast

Suhtumine, et oled üks sadade seast ja keegi ei pane tähelegi, kui ette teatamata kohale ei ilmu, on vale. Sa oled see üks, kes välja valiti ja kutsuti. Sind märgati! Sind märgatakse samamoodi ka siis, kui Sind pole. Tööandjad on omavahel pidevas infovahetuses ja ühele töövestlusele mitte ilmumine võib Sinu edasiseid šansse samasse asutusse või mujale kandideerides oluliselt vähendada. Pea meeles, et kui tahad saada oluliseks väärtuseks firmale, pead esialgu ennast tõestama.

Töövestlusel ole aus nii enda kui ka tööandjaga

Kas lubasid vestlusel, et oled pädev kõikides nõutud tööülesannetes, omamata seejuures reaalset kogemust? Lubatud pädevus viis sihile ja Sa osutusid üheks valituks, aga tegelikkuses tunned, et oskused, mis arvasid tulevat loomulikust intelligentsist, tunduvad nüüd enam mitte nii kerged? Juba kandideerides, kaardista enda kogemused. Tee endale selgeks, millist kogemust omad, kas tead või tunned valdkonda ja sea sihid, mis töökohale saades kindlasti tahaksid selgeks saada või milliseid teadmisi täiendada. Teadlikkus oma võimetest näitab Sinu kui kohusetundliku ning pädeva potentsiaalse töötaja professionaalsust. Seega enne töövestlusele minekut vaata kriitilise pilguga üle oma pädevused.

Küsi endalt: ”Kas ma üldse tahan sinna tööle minna?”

Kindlasti võiksid juba enne kandideerimist kindel olla, kas kujutaksid ennast ette sealses keskkonnas töötamas. Kui tunned, et pakutav töökoht ei vasta Sinu ootustele, siis tasub loobuda kandideerimisest. Vastates küsimusele, kas see töökoht on ikka see, mida otsid juba enne kandideerimist, jätab ära vajaduse tööandjal töödelda Sinu kandideerimisavaldust ja kulutada oma aega kandidaadile, kes ei soovi antud töökohale saada. CV.ee valikus on tuhandeid tööpakkumisi, kust saad valida endale sobiva tööpakkumise, filtreerides otsingus endale sobivad kriteeriumid töökohale.

Pikaajalise töösuhte tagab vastastikune usaldus. Nippe, kuidas ettevõttes ennast väärtustada ja tõestada, saad hankida jälgides pidevalt Nipila.ee soovitusi ning nippe.

Jõudu tööotsingul!

Loo autor Lisette Soop, CV.ee praktikant

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top