fbpx
CV.ee tööelublogi

Väldi vigu: mida peaks CV koostamise korral kindlasti vältima?

Väldi vigu: mida peaks CV koostamise korral kindlasti vältima? 1

CV.ee andmetel on CV üks olulisim tööalane dokument, mida inimene kunagi kirjutab. Korraliku CV koostamise kohta korraldatakse koolitusi ja kirjutatakse artikleid ning juhiseid, mis aitavad inimestel end tööalaselt paremini esitleda. Kuid mis on need asjad, mida tööandjad CV-s näha ei taha ning mis võivad sulle kandideerides hoopis negatiivselt mõjuda?

Kui kahtled, siis jäta välja

Kõige kindlam on CV-d kirjutades lähtuda põhimõttest, et kui sa kahtled, kas midagi kirja panna või mitte, siis pigem jäta see välja. Levinud viga, mida inimesed tänaseni teevad, on oma CV pealkirjaks “CV” nimetamine. Samuti ei ole mõtet oma dokumendile kuupäeva lisada, kuna tööandja jaoks ei ole oluline, millal täpselt valitud CV kirja sai pandud. Dokumendile nime andes tasuks see nimetada enda nime järgi ja kindlasti mitte lihtsalt “CV” või midagi sarnast. Seda seetõttu, et tööandjad ja värbajad peavad tegelema kümnete kui mitte sadade sarnaste dokumentide ja avaldustega, millel on sarnased nimed.

Tööandjat ei huvita, mitu koera ja kassi sul on

Vormistusest edasi minnes tasuks CV-st jätta välja mistahes üleliigne isiklik informatsioon, mis ei puuduta otseselt sinu tööd. Nimi, vanus ja elukoht on üldjuhul tööandjatele piisavad ning oma poliitiliste vaadete, usu või muu taolise esitlemine ei tee kellelegi teeneid. Hobide osas tasuks jääda pigem üldsõnaliseks ja vältida väga spetsiifiliste või kummaliste huvide nimetamist. Muidugi juhul, kui need ei ole otseselt töökohaga või erialaga seotud. Hobid nagu matkamine, lugemine ja mõne instrumendi mängimine on igati asjakohased. Ent liialt spetsiifilised ja väga pikalt lahti seletatud hobid (jalutan iga päev oma nelja kassiga) ei anna enamasti tööandjale kuigi olulist infot.

Mistahes CV puhul on olulisel kohal erinevad töö- või haridusalased saavutused. Alati tuleks mõelda sellele, et kirja pandud saavutust oleks võimalik enda eriala või töökohaga siduda. Ja sellele, et see ka päriselt “saavutus” oleks. Gümnaasiumis lauluvõistluse võitmine on küll tore, aga kui sa ei kandideeri just muusikaga seotud töökohale, ei ole sel tööandja jaoks erilist väärtust. Üldiselt rääkides tuleks CV-sse panna kirja asju, mida sa tahad, et tööandja sinu kohta teaks. Üks võimalus selleks on panna end tööandja kingadesse ja katsuda näha kandideerimisprotsessi teist poolt. Kuidas ja mille järgi sa ise värbajana mitmeid CV-sid omavahel võrdleksid? Mis sinu arvates oluline ning ebaoluline oleks?

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top