fbpx
CV.ee tööelublogi

Raiskad tööl aega? Viis nõuannet, kuidas efektiivsemalt töötada

Raiskad tööl aega? Viis nõuannet, kuidas efektiivsemalt töötada

Töötamisel ja töötamisel on vahe. Tihtipeale ei teadvusta inimesed endale, kuidas nad päevast päeva oma tööaega ära kasutavad, läbi mille on võimalik kergesti rutiini langeda ja ühel hetkel avastada end kuhjunud töömahu tõttu tekkinud stressirohketest olukordadest. CV-Online toob välja mõned nipid, kuidas oma tööaega efektiivsemalt ära kasutada.

Ära võta korraga liiga palju ette

Kindlasti oled lugenud või kuulnud selle kohta, et oma eesmärkide ja ülesannete kohta nimekirja kirjutamine võib aidata neid saavutada. Tihti on inimeste to-do-nimekirjad aga liiga pikad. Selle asemel, et aidata töötajal oma päevaplaani paremini organiseerida võivad tegemata jäänud ülesanded hoopis lisastressi tekitada.

Tööta sprintidena

Keegi meist ei suuda kaheksa tundi järjest täiusliku fookusega tööd teha. Vähemalt mitte päevast päeva ja nädalast nädalasse. Üks efektiivsem viis töötamiseks on teha seda sprintidena. Selleks vali kindel ajavahemik (võid kasutada ka stopperit), kus keskendud ainult käesolevale ülesandele ning mitte millelegi muule. Peale ühe sprindi tegemist võid endale pausi lubada ja päevakavas järgmise punkti juurde liikuda.

Alusta raskeimast ülesandest

Enamasti teame me üpris täpselt, milline tööalane ülesanne või projekt kõige keerulisem on. Inimloomuse üks omadusi on võime end negatiivsete ja stressi tekitavate elementide eest kaitsta. Mistõttu tundub tihtipeale kergemate ülesannetega alustamine palju meeldivam kui suurema ja raskema tüki hammustamine.

Õnneks on inimestel võime end ka esialgu ebameeldivana tunduvaid asju tegema sundida. Raskema ja suuremahulisema ülesande täitmine on kordades tasuvam kui selle kõige viimaseks jätmine.

Tegele sellega ainult üks kord

Ingliskeelsest fraasist only handle it once (ehk tegele sellega ainult üks kord) tuletatud OHIO-meetod on hea viis oma töökorralduse efektiivsemaks muutmiseks. Kas oled kunagi saanud e-kirja, selle läbi lugenud ja lihtsalt meilikasti vedelema jätnud, et kunagi tulevikus vastata?

Palju efektiivsem on kirjade ja muu sarnasega kohe tegeleda, kuna sedasi ei kuhju väikesed asjad suurteks ja saad keskenduda oma põhitööle.

Pisiasjades ei pea perfektsionist olema

Paljudele meist meeldib kui asjad on täpselt nii nagu nad peavad. Kahjuks on säärasel täiuslikkuse tagaajamisel oma hind – aeg. Oluliste projektide ja ülesannetega tuleks muidugi aega võtta ja veenduda, et endast saaks parim antud.

Ent kui leiad end e-kirja kirjutades pidevalt sõnu muutmas või mõne muu ülesande puhul pisiasjadele liialt tähelepanu pööramas, tasuks mõelda oma aja veidi efektiivsemalt rakendamisele.

Need 5 soovitust aitavad sul uue keele kiirelt selgeks õppida 1

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top