fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad finantssektoris: tihe rebimine esikoha pärast

top tööandjad finantssektoris

19.11.2020-11.01.2021 viis CV-Online Estonia/CV.ee läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja inimeste eelistused tööandja valikul. Kokku osales uuringus 3222 inimest üle Eesti, kes said märkida oma eelistatuima tööandja seitsmes erinevas ärisektoris.

Kõige atraktiivsema finantssektori tööandjana nimetati 53 erinevat organisatsiooni. Sarnaselt eelmistele aastatele koondus 2/3 häältest kolme tugeva ja tuntud panga kätte, kes jagasid ümber kohad esikolmikus.

1. LHV Pank 

Finantssektori kõige atraktiivsemaks tööandjaks tõusis LHV Pank, aga seda teise koha ees ülinapilt! LHV Pank vahetas positsioonid mulluse liidri Swedbankiga olles tänavu 22% ehk 570 vastaja esimeseks eelistuseks finantssektori organisatsioonide seas.

 „Ma olen piraadilaeva kapten,“ ütles ühel jõulupeol Rain Lõhmus, „ja ma otsin oma laeva neid, kellel pole kätt või jalga, aga on midagi muud – on tahe,“ kirjeldab panga asutaja LHV meeskonda. 

Pildil LHV personalijuht Liisa Põldma

2. Swedbank

Aastataguse edetabeli ülekaalukas võitja Swedbank troonib ka sel aastal heal positsioonil olles 22% vastajate esimeseks eelistuseks finantssektori tööandjate hulgas. Swedbank sai 567 häält, mis on võitjast väga napilt vähem.

3. SEB Pank

SEB Pank on oma tulemuselt stabiilne ja hoiab oma positsiooni juba kolmandat aastat järjest. SEB Pank kogus tänavu 418 inimese ehk 16% vastajate hääle.

Panga suurepärast mainet töövõtjate hulgas kinnitab ka fakt, et kui vastajatelt küsiti nende esimesena pähe tulnud tööandja eelistust kõikide organisatsioonide seast, oli SEB Pank vastajate esimene valik.

4. COOP Pank

COOP Pank AS on aastaga tublisti poolehoidjaid juurde kogunud ning tegi hüppe kuuendalt kohalt neljandale. COOP Pank oli finantssektori esimeseks eelistuseks 13% vastajate hulgas saades 337 häält.

5. Nordea Bank ABP Eesti filiaal 

Nordea püsib teist aastat edetabeli Top 5 seas ja on sarnaselt eelmise aastaga viiendal kohal. Nordea panga Eesti filiaal oleks uuringu andmeil 8% vastajate esimeseks eelistuseks finantssektori tööandjate hulgas.

Finantssektori TOP 10 tööandjad:

  1. LHV PANK AS
  2. SWEDBANK AS
  3. SEB PANK AS
  4. COOP PANK AS
  5. NORDEA BANK ABP EESTI FILIAAL
  6. TRANSFERWISE LTD EESTI FILIAAL
  7. EESTI PANK
  8. APOLLO GROUP OÜ
  9. ERGO 
  10. TALLINNA KAUBAMAJA GRUPP AS

Uuringus osalejad said märkida, mis on nende jaoks tööandja valikul kõige olulisemad kriteeriumid. Kõige tähtsamate kriteeriumitena tõid vastajad välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine. 

Uuringu tulemustega saab tutvuda www.topemployer.ee lehel. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top