fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad transpordi ja logistika sektoris: Edetabel sai uue liidri!

Top 5 tööandjad transpordi ja logistika sektoris: Edetabel sai uue liidri!

19.11.2020-11.01.2021 viis CV-Online Estonia/CV.ee läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja inimeste eelistused tööandja valikul. Kokku osales uuringus 3222 inimest üle Eesti, kes said märkida oma eelistatuima tööandja seitsmes erinevas ärisektoris. 

Kõige atraktiivsema transpordi ja logistika valdkonna tööandjana nimetati suisa 174 erinevat organisatsiooni. Kuna lõppenud aasta oli turismisektori ettevõtete jaoks erakordselt raske, on toimunud palju muutusi ning liidriteks on tõusnud uued tegijad.

1. Lux Express 

Bussitranspordi teenuseid pakkuv Lux Express on teinud kahe aastaga läbi kiire arengu ja seda hoolimata turismivaldkonnale väga keerulisest aastast. Mullu tõusis ta eelistatud tööandjate esiviisikusse ning tänavu saavutas 333 hääle ehk 11%-ga transpordi ja logistika sektoris liidrikoha. 

Pildil Lux Expressi tegevjuht Ingmar Roos ja töösuhete spetsialist Natalja Afanasjeva

“Läbisime 2020. aastal väga raske tee ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks, tegime kõikides valdkondades ümberkorraldusi ja pidime paraku loobuma ka paljudest oma headest inimestest.”, räägib Lux Expressi töösuhete spetsialist Natalja Afanasjeva. “Vaatamata olukorrale, kus meie siseriiklik vedu toimib oluliselt väiksemas mahus ja rahvusvaheline vedu on sisuliselt peatunud, oleme üritanud oma töötajaid hoida, hoolida ja märgata, kui keegi vajab tähelepanu. Kõigi nende kärbete juures ei ole meil olnud võimalust teha suuri žeste, maksta preemiaid, isegi mitte seda palgataset, mida need tublid inimesed vääriksid, aga ettevõtte juhid ja administratsioon on iga päev eesliini töötajate jaoks olemas olnud, et neid toetada, selgitada, ära kuulata ja motiveerida edasi pingutama.”, selgitab ta. “Oleme oma meeskonnale väga tänulikud mõistva suhtumise eest kogu sel meie jaoks väga keerulisel ajal.”

2. DPD Eesti 

Transpordi ja logistika valdkonna ihaldusväärsete tööandjate edetabeli teisel kohal on logistikaettevõte DPD Eesti, kellele kuulus aasta tagasi edetabeli kuues koht. DPD Eesti kasuks otsustas 7% vastanutest ehk 218 inimest.

3. Tallink Grupp 

Mulluse edetabeli liider Tallink Grupp on tänavu auväärsel kolmandal kohal, ehkki aasta on olnud ka neile ülikeeruline. Transpordi ja logistika valdkonna atraktiivseimaks tööandjaks peab Tallink Gruppi vastajatest 6% ehk 193 inimest.

4. Alexela Motors

Alexela Motors on päris uus täht transpordi ja logistika sektori Top 5 ettevõtete seas. Ettevõtet pidas valdkonna esimeseks tööandjaks, kelle heaks soovitakse töötada, 4% uuringule vastajatest ehk 132 inimest.

5. Itella Estonia  

Pakiautomaatide ja kaubakulleri teenust pakkuva Itella jaoks on lõppenud aasta olnud suurte võimaluste aeg, sest kui paljud teised ärivaldkonnad kiratsevad, siis kauba tellimine postikappi või koju on hüppeliselt suurenenud. Itella Estonia on tunnustust kogunud ka atraktiivse tööandjana: ettevõtte heaks anti sektorisiseselt 4% ehk 130 häält. 

Transpordi ja logistika sektori TOP 10 tööandjat:

  1. LUX EXPRESS ESTONIA AS
  2. DPD EESTI AS
  3. TALLINK GRUPP AS
  4. ALEXELA MOTORS AS
  5. ITELLA ESTONIA OÜ
  6. EESTI POST AS
  7. TALLINNA LENNUJAAM
  8. EESTI RAUDTEE AS
  9. EESTI LIINIRONGID AS
  10. DHL EXPRESS ESTONIA AS

Uuringus osalejad said märkida, mis on nende jaoks tööandja valikul kõige olulisemad kriteeriumid. Kõige tähtsamate kriteeriumitena tõid vastajad välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine.

Uuringu tulemustega saab tutvuda www.topemployer.ee lehel. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top