fbpx
CV.ee tööelublogi

Top 5 tööandjad IT ja telekommunikatsiooni sektoris: kahe suure võitlus jätkub

Top 5 tööandjad IT ja telekommunikatsiooni sektoris: kahe suure võitlus jätkub 1

CV-Online Estonia/CV.ee TOP tööandja uuringust selgus, et kõige atraktiivsem tööandja IT ja telekommunikatsiooni sektoris on Telia.

IT ja telekommunikatsiooni sektoris toimub gigantide võitlus: juba kolmandat aastat hoiavad kahte esimest kohta enda käes suurfirmad, kes vaid omavahel kohti vahetavad. Soov olla suurepärane tööandja on neid kahte niivõrd tiivustanud, et järgmistel positsioonidel olevad organisatsioonid jäävad neist kõvasti maha. Valdkonna kõige ihaldusväärsema tööandjana nimetati kokku 133 erinevat ettevõtet.

1. Telia

IT ja telekommunikatsiooni sektori ettevõtetest sooviti oma tööandjana kõige sagedamini näha Telia Eestit, kes oli aasta eest läbi viidud uuringus edetabeli teisel kohal. Telia tugevat positsiooni rõhutab ka see, et ta on kõikide tööandjate top-of-mind järjestuses sektori ettevõtetest kõrgeimal viiendal kohal. Teliat nimetas IT ja telekommunikatsioonisektori ihaldusväärseimaks ettevõtteks 555 vastajat ehk 18%.

Telia Eesti personaliüksuse direktor Ingrid Viinapuu ja CV-Online Estonia turundusspetsialist Gertrud Sild

Kuidas töö kõrgelt hinnatud tööandjaks saamisel igapäevaselt käib? 

“Meie töötajaskond Telias on väga mitmekesine ning seetõttu on ka inimeste ootused erinevas eluetapis tööandajale kohati erinevad.”, räägib Telia personaliüksuse direktor Ingrid Viinapuu Telia väljakutsetest. “Meile on oluline olla oma inimestega heas kontaktis, neid kaasata, toetada ja nendelt tagasisidet küsida, seda nii regulaarses üks ühele suhtluses töötajate ja juhtide vahel, kui ka ettevõttena erinevaid laiemaid küsitlusi tehes.”

“Inimesed on öelnud, et hindavad Telias töötamise puhul paindlikkust töötamises, häid juhte ning meeleolukaid ühiseid ettevõtmisi, et koos inspiratsiooni koguda. Nii on need teemad kindlasti jätkuvalt meie personalitiimi, juhtkonna ja ka iga Telia juhi töölaual.”

2. Elisa   

Elisa Eesti on tänavuses edetabelis koha võrra kukkunud, aga saavutas siiski IT ja telekommunikatsiooni sektoris auväärse teise positsiooni. Elisat nimetas oma esimese eelistusena tööandja valikul ärisektori siseselt 438 inimest ehk 14%.

3. Pipedrive

Nii sel kui ka eelmisel aastal oma positsiooni ühe koha võrra parandanud Pipedrive on edetabelis sektori tunnustatuim spetsialiseerunud infotehnoloogia firmade esindaja. IT ja telekommunikatsiooni sektori tööandjate hulgas oli ta 212 häälega 7% vastajate lemmikuks.

4. Apollo Kino

Mulluse uuringu kohaselt kuuendal positsioonil olnud Apollo Kino on teinud kena hüppe ja sisenenud sektori eelistatuimate tööandjate esiviisikusse. Apollo Kino oli sektori atraktiivseim tööandja 6% ehk 176 inimese hinnangul.

5. Tele2  

Esiviisikusse mahub ka kolmas suur telekommunikatsiooniteenuste pakkuja Tele2, keda hääletas sektori ihaldusväärseimaks tööandjaks 4% vastajatest ehk 119 inimest. Aasta tagasi kuulus Tele2-le IT ja telekommunikatsiooni valdkonna edetabeli kolmas koht.

IT ja telekommunkatsiooni sektori TOP 10 tööandjad: 

  1. TELIA EESTI AS
  2. ELISA EESTI AS
  3. PIPEDRIVE OÜ
  4. APOLLO KINO OÜ
  5. TELE2 EESTI AS
  6. PLAYTECH ESTONIA OÜ
  7. EESTI RAHVUSRINGHÄÄLING
  8. NORTAL AS
  9. POSTIMEES GRUPP AS
  10. SKYPE TECHNOLOGIES OÜ

Uuringus osalejad said märkida, mis on nende jaoks tööandja valikul kõige olulisemad kriteeriumid. Kõige tähtsamate kriteeriumitena tõid vastajad välja: (1) motiveeriv palk ja lisahüved, (2) hea sisekliima ja toredad kolleegid, (3) paindlik töökorraldus, (4) töötajate võrdne ja aus kohtlemine, (5) tulemuste märkamine ja tunnustamine, (6) töötajate tervise eest hoolitsemine ning (7) arenguvõimaluste pakkumine. 

19.11.2020-11.01.2021 viis CV-Online Estonia/CV.ee läbi traditsioonilise TOP tööandja uuringu, millega selgitati välja töövõtjate eelistused tööandja valikul. Kokku osales uuringus 3222 inimest üle Eesti, kes said märkida oma eelistatuima tööandja seitsmes erinevas ärisektoris. Uuringu tulemustega saab tutvuda topemployer.ee lehel. 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top