fbpx
CV.ee tööelublogi

Otsid tööd? Vaata, millised on tööturu trendid!

Otsid tööd? Vaata, millised on tööturu trendid!

Otsid tööd ja oled leidnud ahvatlevaid tööpakkumisi, aga kuidagi ei õnnestu valituks saada? Vaata järgi, mis tööturul toimub – keda otsitakse kõige enam, kus on lootust palgatõusule ja milliseid nõkse võiksid kandideerides kasutada. Õnneliku juhuse peale ei tasu lootma jääda, sest kolmandik värbajatest kulutab Sinu CV-le alla poole minuti! 

CV-Online viis 2020. aasta detsembris läbi küsitluse, et uurida värbamise eest vastutavate töötajate hinnangut tööjõuturu muutustele. Vastajaid oli 390 inimest erinevatest tegevusvaldkondadest. 

Lähikuude kõige nõutumad töötajad on spetsialistid 

Hea uudis on see, et võrreldes juuliga on organisatsioonidel palju kindlamad plaanid uusi töötajaid palgale võtta. Kolmandik ettevõtetest võtab lähikuudel tööle ühe või enam uut inimest. Pooltel juhtudel on põhjuseks töötajate lahkumine, aga sagedased on ka ettevõtte laienemine (39%) või ümberkujundamine (23%). 

Keda kõige rohkem otsitakse? Kõige nõutumad on erinevad spetsialisti tasemega töötajad, keda plaanitakse lähikuudel palgata 50% vastanud ettevõtetest. Järgnevad oskustöölised (31%) ja keskastmejuhid (21%). 

Veerand organisatsioonidest kavatseb palku tõsta 

CV-Online’i küsitlusele ei vastanud ükski ettevõte, et neil oleks plaan lähiajal palkasid langetada! Samas, veerand vastanutest näeb tulevikku nii helgena, et kavatseb töötasusid vähemalt osaliselt tõsta. 

Palgatõus on kõige tõenäolisem, kui töötad ühes järgnevatest valdkondadest: 

  • Infotehnoloogia
  • Tootmine ja töötlemine 
  • Kaubandus 
  • Ehitus ja kinnisvara

Näita ettevõttele, miks just Sina pakutavale töökohale sobid!

Koroonaviirus on tööturu liikuma löönud ja nii kandideerivad tööotsijad sageli ka kohtadele, mille nõudmistele nad ei vasta. Personalitöötajate hinnangul on valikuprotsessile kuluv aeg kandidaatide ebaühtlasema taseme tõttu märkimisväärselt kasvanud. Kuidas selles segadikus silma paista ja valituks saada? 

Põhjenda oma sobivust!
Kui Sa vastad töökuulutuses nõutule, too see esimese asjana välja! Kui see nii ei ole, põhjenda selgelt, miks kandideerid. 68% vastanud personalitöötajatest ütleb, et neile kandideerib senisest rohkem vale kvalifikatsiooniga inimesi – tõsta end esile!

Saada korralikud CV ja motivatsioonikiri!
Eristu oma korrastatud ja asjakohase CV poolest ning lisa asjalik ja kirjavigadeta motivatsioonikiri. Sellega saad kohe eelise paljude teiste kandidaatide ees. 

Ole julge küsima!
Sind huvitab ettevõtte majanduslik olukord ja töökoha palk? Seda on igati sobilik otse viisakalt küsida – võimalik, et säästad sellega nii enda kui värbaja aega.  

Võid end kiita, aga räägi tõtt!
Tea, et üha sagedamini tehakse kandidaatide taustakontrolli. Räägi enda kohta vaid tõtt, korrasta ära oma avalikud sotsiaalmeedia vood ja lisa CV-sse usaldusväärsed soovitajad. 

Naerata maailmale ja maailm naeratab Sulle vastu! Kui oled otsustanud mõnele töökohale kandideerida, otsi tööpakkuja kohta lisainfot ja too suhtluses esile, mis Sulle selle ettevõtte juures meeldib. Nii jätad endast positiivse mulje ja küllap on ka värbajal Sulle mõndagi head öelda. 

Vaata värskeid tööpakkumisi CV.ee veebis ning kandideeri, võttes kaasa loetud nipid!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top