fbpx
CV.ee tööelublogi

Need lõputud esmaspäevad: uued algused või tüütud tööpäevad?

Need lõputud esmaspäevad: uued algused või tüütud tööpäevad?

Esmaspäevad võivad olla nagu uued algused täis õhinat ja elevust saabuva töönädala üle. Või siis masendavad päevad, kus tööle mineku asemel tahaks voodis kerra tõmmata ja üldse mitte midagi teha. Stastistika näitab, et esmaspäevadel võetakse enim haiguslehti, samuti jäävad üle poolte inimeste tööle hiljaks. Esmaspäeviti on ka töötajate produktiivsus kõige madalam. 

Kas inimestele lihtsalt ei meeldi esmaspäevad või on asi milleski muus? CV-Online/CV.ee viis läbi küsitluse, kust selgus, et tegelikult asi nii hull polegi. 

Küsitluse vastustest koorus välja, et 55% vastajatest meeldib esmaspäev. Põhjuseid, miks esmaspäeval hea tujuga ärgatakse on mitmeid: 43% vastajatest nõustus, et esmaspäevad on nende jaoks nagu uued algused, 31% vastajatest meeldib nende töö. 29% vastajatest suudab nädalavahetusel välja puhata ja on seega esmaspäeval täis uut energiat, millega nädalale vastu minna. 

Siiski oli 45% vastajatest arvamusel, et neile esmaspäevad ei meeldi. Põhjused on eelkõige seotud rutiiniga. 41% vastajatest tõi välja, et esmaspäeviti peab jälle kõigega otsast pihta hakkama ja 31% vastajate arvates on keeruline rutiini sisse elada. 33% vastajatest ei suuda end nädalavahetusel välja puhata ning tunnevad esmaspäeviti väsimustunnet. 

Milliseid emotsioone inimesed esmaspäeviti enim tunnevad? Pea võrdselt tuntakse nii motivatsiooni kui ka väsimustunnet (29%), millele järgnevad tüdimus (23%), elevus (22%) ja rahu (21%). 

Küsisime muuhulgas, millistel päevadel töötaksid inimesed hea meelega kodukontorist. Populaarseimad päevad kodukontoriks on reede kui ka esmaspäev. Reedel eelistaks kodukontoris töötamist 62% vastajatest, esmaspäeviti 46% vastajatest. 

Vastajate kõige lemmikum nädalapäev on ülekaalukalt reede, mille poolt hääletas 54% vastajatest. Esmaspäev on lemmikpäevaks vaid 5% vastajatest. 

Aastas on kokku pea 52 esmaspäeva ning see, kuidas neid alustad sõltub sinust endast. Vali endale töö, kus ärkad rõõmsalt ja reipalt ka esmaspäeviti ning sammud hea tujuga töökoha poole! 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top