fbpx
CV.ee tööelublogi

Maris Viires: avame Eesti üheskoos!

Maris Viires: avame eesti üheskoos! 1

Juba üle aasta on möödas hetkest, mil Eesti esimest korda lukku läks. Kõik on justkui endine, samas pole miski nii nagu varem. Muutunud on suuremad ühiskondlikud protsessid ning ka igapäevased pisikesed asjad, mida olime varasemalt harjunud tegema, kuid täna distantsilt toimetades enam ei tee.

Nii vaikseid kui ka valjuhäälseid appikarjeid on täna Eestis palju. Olgu selleks meie pikalt kestnud valitsuskriis, lõhestumine poliitiliste erakondade vahel, ülekoormatud meditsiinisüsteem,  õpetajaid ja lapsevanemaid koormav distantsõpe, üha enam pead tõstev vaimse tervise kriis või kasvav töötus.  

Sel nädalal on Eesti vaikselt avanemas, mis ühest küljest aitab lahendada pikale veninud probleeme, kuid samas teame kõik, et Eesti avamine on kahe teraga mõõk. Kinni hoidmisest on tuhanded inimesed kaotanud Eestis töö, sajad ettevõtted kaotanud konkurentsieelise ja paljud juhid kaotanud tasakaalu ja usu. Lahti tegemisega ähvardab meid taas suurem haigestumislaine, millega ­kaasnevad ohud on vast inimkonnale juba hästi teada. Avanemise teed minek eeldab vastutuse võtmist, soovi reeglitest ja ühistest väärtustes kinni pidada, teineteisele toetuda, uskuda ja usaldada.  

Just usk ja usaldus näivad täna mõjutavat ka tänast tööturgu, sealhulgas ka teenindusvaldkonda, mis nüüd suure hooga end taas avab. Töötukassas on end arvele võtnud pea 58 000 töötut, nendest ~20% on klienditeenindajad ja müügitöötajad. Ometi teame, et vaatamata sellele, et meil on justkui palju ootel tööjõudu, ei soovi paljud inimesed end kriisivaldkonnaga siduda. Ennekõike mängib rolli hirm uue laine ees, sest kes meist sooviks vabatahtlikult lekkivale laevale minna? 

Avame Eesti üheskoos!

Ometi on teenindusvaldkond meie kõigi jaoks olulise tähtsusega: meil peab olema inimesi, kes meid suunavad ja aitavad, konsulteerivad ja toetavad meie igapäevastest tegevustes. Teenindus on meie äride kommunikatsioon ja nägu väljapoole, mis tekitab hea ja mõnusa tunde ning inimliku kokkukuuluvuse.  

Tööpakkumiste arv kasvab iga nädalaga ja selleks, et teenindusvaldkond oma pakkumistega silma jääks ja õige inimeseni jõuaks, on vaja meie kõigi panust. Seepärast paneme CV.ee meeskonnaga õla alla ja toetame neid valdkondi, kus on enim abi vaja. Oleme suunanud suure osa oma ressurssidest nende valdkondade teenistusse, kus on täna kõige suurem tööjõukriis. Aita ka sina tööpakkumistel levida ja märka inimesi, kes on uue töökoha otsingul.   

Kui oled tööpakkuja, siis mõtle, kuidas saaksid oma ettevõtet veel avatumalt näidata, et kandidaadis tekiks julgus kandideerida ja usk, et just sina oled see tööandja, kelle juures end hästi tunda. 

Avame Eesti üheskoos! 

CV.ee turundus- ja teenindusjuht Maris Viires 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top