fbpx
CV.ee tööelublogi

7 kavalat küsimust, mida intervjuul kandidaadilt küsida

7 kavalat küsimust, mida intervjuul kandidaadilt küsida

Tüüpilise tööintervjuu ajal käsitletakse kandideerija eelnevaid kogemusi, tugevusi ja eesmärke. Kandidaadi loovuse ja kriitilise mõtlemise hindamiseks on vaja käiku lasta aga juba kavalamad nipid. Selles artiklis toome esile 7 kastist väljas tööintervjuu küsimust, mis võivad aidata kandidaadi sobivust palju paremini mõista.

 

1. Kui võidaksite miljon eurot, mida te sellega teeksite?

Tegu on suurepärane hüpoteetilise küsimusega, mille eesmärk on paljastada teie intervjueeritava väärtused, prioriteedid ja motivatsioon. Selle põhjal, kuidas nad raha kulutaksid (või ei kulutaks), saate hea ülevaate nende ellusuhtumisest.

Iga vastus näitab, kas need sobivad teie ettevõtte väärtustega kokku. Näiteks kui tööle on vaja kedagi, kes peab aeg-ajalt võtma hästi hinnatud riske, pole otsivat vastus „panen kogu raha säästudeks“.

 

2. Kas parem on esitada ideaalne hilinenud töö või tavapärane kuid õigeks ajaks valminud töö?

Tavaliselt soovivad kandidaadid siin tasakaalu leida, kuid parim vastus sõltub tegelikult täidetavast rollist. Mõned projektid võivad endale lubada veidi hilinemist, kuid paljud ametid nõuavad töö õigeaegset kohaletoimetamist.

Antud küsimus aitab hinnata kandidaadi prioriteete ja tööeetikat.

 

3. Kirjeldage sinist värvi inimesele, kes ei näe.

Antud küsimust kasutatakse suhtlemisoskuse, loovuse ja sõnavara hindamiseks.

 

4. Kes võidaks võitluses, Superman või Batman?

Küsimus aitab hinnata vastaja otsustus- ja analüüsivõimet. Kuigi vastamisel saab kasutada huumorit, superkangelaste taustateadmisi ja loovust, on palju olulisem näha, kas kandidaat jääb oma seisukohale kindlaks ja kuidas seda põhjendatakse.

 

5. Õpetage mulle midagi uut.

Selle asemel, et kandidaat räägib oma oskustest ja kogemustest, peab ta neid hoopis demonstreerima ning selgeks tegema ka teistele. Antud küsimus näitab vastaja suhtlemisoskust ja õpetamisvõimet.

 

6. Kas võitleksite pigem hobusesuuruse pardi või 100 pardisuuruse hobusega?

Antud küsimus aitab mõista kandidaadi analüüsimise ja probleemi lahendamise oskust. Ühtlasi näitab see tööstiili ja kas vastaja eelistab tegeleda ühe suure või mitme väikese projekti või probleemiga korraga.

 

7. Vahetame rollid – miks mina peaksid antud ametit soovima?

Ootamatu pööre küsimusele „miks te seda tööd soovite”. Kui intervjuu ajaks pole veel kandideerijal selge, miks ta antud ettevõttes töötada tahab, võib tegu olla selge märguandega, et antud positsioon ei ole tegelikult talle. 
Loe, millised on kogenud töötaja ootused tööandjale ja kuidas anda pärast intervjuud tagasisidet

 

Värbamisprotsess on oma väljakutsetega. Seetõttu on ülioluline valida enda jaoks efektiivseim värbamisteenus. Usalda värbamine ja uute töötajate leidmine CV-Online’i kogemustega spetsialistidele!

Millal kasutada värbamiseks sihtotsingut ja mis on selle eelised?

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top