fbpx
CV.ee tööelublogi

Kui sageli peaksid oma CV-d uuendama?

Kui sageli peaksid oma CV-d uuendama?

Kui oled nagu enamik professionaale (ka meie!), uuendad oma CV-d alles siis, kui alustad uut tööotsingut. Siiski on mitu mõjuvat põhjust selle olulise karjääridokumendi korrapäraseks ülevaatamiseks CV.ee portaalis, et veenduda, et see on vajadusel koheselt kasutusvalmis. Oma CV-d uuendada tasub igaühel, hoolimata praegusest töökohast või vabakutselisusest. Kui sageli peaks seda tegema?

Kui sinu CV saab regulaarset värskendust, kulub väga vähe aega, et lisada üksikasju edutamise, uue oskuse või haridussaavutuse kohta. Sisesta õiged märksõnad ja sinu CV on juba valmis, kui seda vajad – ilma täiendava stressita. CV.ee meeskond toob sinuni mõned peamised eelised, mis kaasnevad ajakohase CV tööportaalis hoidmisega sinu üldise karjääristrateegia osana:

Valmis CV-ga saad kiirelt kandideerida

Uus töövõimalus võib ilmutada end mõne värbaja näol, kes kutsub sind kandideerima värskele tööpositsioonile mõnes ettevõttes. See võib olla ka võimalus sinu praeguses ettevõttes, näiteks edutamine kõrgemale ametikohale või võimalus juhtida uut projekti.

Sel ajal, kui sinu töökaaslased ja kaaskandidaadid pingutavad, et oma CV-d parandada ja aastatetaguseid kogemusi meelde tuletada, saad oma CV õigeaegselt esitada. See näitab, et oled organiseeritud, kvalifitseeritud ja potentsiaalse uue rolli jaoks põnevil.

Kas otsid vabakutselisi võimalusi? Hoia oma ajakohane CV lisaks CV.ee tööportaalile ka oma LinkedIn’i profiilil, et värbajad või sinu loodud sidemed saaksid seda vaadata; nad võivad minna sinu profiilile, et näha, kas oled õige inimene, kellega konkreetsel vabakutselisel töökohal koostööd teha.

Põhimõtteliselt tagab korrastatud ja uuendatud CV, et saaksid hüpata kõigile huvitavatele karjääriampsudele kohe, kui need avanevad, säästes väärtuslikku aega.

Uuendatud CV aitab sul oma saavutustel silma peal hoida

Mõtle oma iga-aastastele tulemuslikkuse ülevaatustele kui ettevõtte tööintervjuule. Oma väärtuse esiletõstmiseks pead teadma ja suutma sõnastada olulisi asju, mida oled eelmisel aastal teinud, koos oma tugevuste ja võimetega.

Kui oled oma CV-d värskendanud peamiste saavutuste, oskuste arendamise ja lisakoolitustega, saad neid julgelt tööintervjuul esitleda ja arutada, kuidas saaksid uues töökohas neid tugevusi edaspidi kasutada. Samuti saad turundada end kui andekat professionaali, keda ettevõte soovib hoida.

Värske CV annab selge pildi sinu karjääriteest

Kui vaatad tagasi oma varasematele töökohtadele, näed, kus oled olnud – ja plaanid, kuhu soovid oma karjääris järgmisena jõuda. Analüüsides oma karjääriotsuseid ja tuvastades mustreid, saad teada, milliseid järgmiseid samme astuda. See võib olla uuele töökohale kandideerimine, konkreetsel koolitusel osalemine või hoopis kõrgema kraadi või tunnistuse teenimine.

Mõlemal juhul on sul üldpilt nii oma õnnestumistest kui ka ebaõnnestumistest. Kui suudad neid ebaõnnestumisi vaadata ja neist õppida, võib sinu järgmine karjäärikäik viia millegi poole, mida soovid, selmet põgeneda oma varasemate karjäärivigade eest.

Korras CV-ga oled valmis igasugusteks “ootamatuteks olukordadeks”

Mõnikord oleme sunnitud vaatamata oma parimatele pingutustele karjääriredelil muudatusi tegema, kui me seda kõige vähem ootame. Koondamine, töölt lahkumine või ettevõtte ümberstruktureerimine on mõned neist “pimedate silmadega” hetkedest, mis lõpuks juhtuvad kõigiga, põhjustades tohutut paanikat ja ebamugavustunnet.

Siiski, kui oled oma CV-d regulaarselt värskendanud, saad vältida stressi ja paanikat, kuna sa ei pea uue CV loomiseks otsima teavet varasemate töökohtade kohta.

Selle asemel võid alustada võrgustike loomist potentsiaalsete kolleegidega, saates oma CV üle samal ajal, kui nendega ühendust võtad. Võimalik, et nad teavad mõnest hetkel avatud rollist ja edastavad sinu CV ja soovituse otsekohe.

See säästab pikemas perspektiivis aega (ja sinu mainet)

Mõtle sellele, millal viimati oma CV-d ootamatult vajasid ja see polnud tol hetkel värske ja valmis. Kui kaua kulus aega, et minna tagasi ja uurida, millist teavet oli vaja lisada? Kas mäletasid kõike üksikasjalikult?

Lühikese tähtajaga kokku pandud CV ei pruugi sind kõige paremas valguses näidata, kuna sul pole aega välja kaevata konkreetseid üksikasju, mis sinu kogemusi ja saavutusi tutvustavad. CV korrapärane värskendamine võimaldab sul lisada asju, kui need juhtuvad, et sa ei unustaks olulist teavet, sealhulgas kõiki vajalikke üksikasju, mis näitaksid sinu kvalifikatsiooni. Samuti ei kuluta sa aega ja vaeva vanade CV-de uurimiseks ja nendest üksikasjade leidmiseks.

Selle kohta, kui sageli peaksid CV-d värskendama, on palju arvamusi. Hea rusikareegel on teha seda alati, kui sinu töös või karjääris juhtub midagi olulist. Soovid kindlasti kaasata kõike, mis näitab, et oled piisavalt andekas, et oma praeguses organisatsioonis sammukese tõusta – või üldse uuele rollile asuda. Teatavasti on hetkel parim aeg oma CV uuendamiseks. Üldjuhul on nende värskenduste tegemiseks vaja vaid 20–30 minutit ja võid rahulikult olla, teades, et oled valmis kõigeks, mis sinu karjääris järgmiseks juhtub.

Kas soovid oma CV-d värskendada, kuid ei tea, kust alustada? Kasuta juhendina meie tasuta CV näidist.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top