fbpx
CV.ee tööelublogi

5 kasulikku nippi palgaootuse CV-sse lisamisel

5 kasulikku nippi palgaootuse CV-sse lisamisel

Uuele tööle kandideerides võib palgaootuse arutamine olla delikaatne ja ehk isegi piinlik teema. Piisava palgaootuse pakkumine, mis peegeldab sinu võimeid, võib tööandjale aga hoopis muljet avaldada ja aidata sul tööintervjuule jõuda. Oma palgaootuse jagamine võib samuti aidata tööandjat veenda, et sinu oskused ja teadmised on nende eelarve piires. Miks tasuks palgaootus ikkagi oma CV-le lisada? Kas sellega annaks vältida ebamugavusi kandideerides?

Käsitleme CV.ee meeskonnaga palgaootusi, anname näpunäiteid eeldatava palga CV-le lisamiseks ja jagame kogemusi.

Mis on üldse palgaootus?

Sinu eeldatav palk on iga-aastane väärtus, mida tööandjalt kuude kaupa saada sooviksid. Kandidaat taotleb oma palganumbri tavaliselt enne tööle asumist kandideerimisprotsessi käigus. Palgaootuste määramisel võid arvestada oma varasemate palkade ja töökogemusega. Mõned tegurid, mis mõjutavad sinu palgaootusi, võivad hõlmata järgmist:

  • Elukallidus sinu asukohas
  • Sinu haridustase
  • Sinu oskused
  • Nõudlus sinu positsiooni järele
  • Tööstuse eripärad

Miks lisada eeldatav palgaootus oma CV-sse?

Eeldatava palgaootuse lisamine oma CV-sse võib aidata tööandjatel otsustada, kas oled nende eelarve jaoks õige kandidaat. Samuti võivad tööandjad olla huvitatud sellest, kuidas sa oma oskusi ja kogemusi hindad. Oma palgaootuste mainimine võib näidata ka sinu võimet olla oma valdkonnas või üldiselt tööturul toimuvaga kursis. Samuti võib see anda neile lihtsalt aimu palgast, millest oled huvitatud.

Näpunäiteid võimalikult täpse palgaootuse CV-sse lisamiseks

Siin on mõned näpunäited, mis aitavad sul oma eeldatavat töötasu oma CV-sse lisada:

1. Uuri oma ametikoha ja oskuste taseme kohta keskmist palka

Näiteks võid … abiga välja otsida, kui palju teised sinuga sarnases valdkonnas töötavad inimesed teenivad. Samuti võid otsida oma valdkonna ja teadmiste tasemega seotud palganumbreid. Lisaks saad mõne veebipõhise palgakalkulaatori abil määrata oma kogemuste ja teadmiste väärtuse.

2. Maini, et sinu palk on läbiräägitav

Kuna töökohad sisaldavad tihti ka erinevaid boonuseid ja hüvitisi, võid tööandjale öelda, et sinu eeldatav palk on nende tegurite põhjal läbiräägitav. Samuti saad küsida teavet karjäärivõimaluste kohta, mis võivad mõjutada sinu palgaootusi. Kui öeldakse, et sinu palk on läbiräägitav, võib tööandja mõista, et sinu palganõuded võivad sõltuda nende pakutavatest hüvedest.

3. Rõhuta oma paindlikkust

Selle asemel, et esitada üks kindel arv, saad tööandjale teada anda, et sinu eeldatav palk on paindlik, pakkudes palgavahemikku, näiteks 1500 kuni 2500 eurot. Vahemikus olevad palgad erinevad sageli 500–1000 euro võrra. Suurema vahemiku pakkumine võib aidata suurendada sinu võimalusi taotleda palka potentsiaalse tööandja eelarve piires. Palgavahemiku loomisel kaalu oma ideaalse palga lisamist palgavahemiku keskele.

4. Isikupärasta oma ootusi iga töökoha suhtes

Kuna sinu palgaootused võivad olenevalt kandideeritavast ametikohast muutuda, kaalu erinevatesse ettevõtetesse kandideerides ka CV-del palgaootuse muutmist. Näiteks kui kandideerid nii suurtesse kui ka väikestesse ettevõtetesse, võid taotleda suuremat palka suurtelt ettevõtetelt, millel võib olla suurem eelarve. Palgaootuste värskendamisel võid arvestada ka taotletava ametikoha tüüpi ja töökoha asukohta. Selleks ei pea sa iga kord oma olemasolevat CV-d muutma, vaid saad mugavalt CV.ee keskkonnas mitu erinevat CV-d luua.

5. Maini palgaootust juba kandideerides

Palgaootuste edastamisel kandideerides on kasulik seda lühidalt juba mainida. Uut tööd otsides on sinu kandideerimsie põhirõhk juba niikuinii oma kogemuste, kvalifikatsiooni ja positsiooni vastu huvi jagamisel. Seega tasuks kandideerides mainida ka oma palgaootust, et vältida hilisemaid ebameeldivusi palgaläbirääkimistel. Kui sinu tulevasel tööandjal või neid abistaval värbajal on küsimusi sinu palgaootuste kohta, proovi neile julgelt ja lühidalt vastata juba enne silmast silma vestluse toimumist. Loe ka, millistele küsimustele tasuks töövestlusel valmis vastama olla.

Kui tunned, et sinu areng on jäänud seisma, siis saame sulle uute võimaluste otsingul pisut abiks olla. Uuendades septembrikuus oma palgaootust CV.ee tööportaali lisatud CV-l, on sul võimalus võita 500€ palgalisa. Uuendatud palgaootus annab hea eelise saada töö, mis ka raskematel aegadel sinu kulutused katab.

Lisa palgaootus enda CV-le, et olla tööandjaga ühisel lainel juba enne kandideerimist!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top