fbpx
CV.ee tööelublogi

Mida saad tööandjana teha, et noortel oleks lihtsam tööd leida?

Mida saad sina tööandjana teha, et noortel oleks lihtsam tööd leida?

Mõned nädalad tagasi külastasime CV.ee turundustiimiga Rakvere Ametikooli, kus sai suheldud noortega teemal miks on raske tööd leida ning mida nemad täna teha saavad, et seda olukorda muuta paremaks.
Viisime läbi ka ühe töötoa, mis oli inspireeritud saleboat retrospective mudeli põhjal. Töötoa käigus saime veel detailsemalt teada noorte tööotsingute võlude ja valude kohta.

Mis on noori takistanud töö leidmisest/saamisest?

Peamiseks mõjufaktoriks on arvamus, et väheste kogemuste ja oskustega on töö leidmise võimalused väga piiratud. Siiski mõistame me kõik, et noorte vanuse tõttu ei saagi me oodata töökogemusi erinevatest valdkondadest ning väga tehnilisi oskuski töö tegemiseks. Mida sina tööandjana teha saad on noorele kinnitada, et töökogemuse puudumine on okei ja iga uus väljakutse õpetab ning arendab neid olema paremad.

Mõistagi on äsja tööturule sisenenu värbamine tööandja jaoks riskantne, aga sellega kaasneb ka palju eeliseid. Nende kohta saad lugeda rohkem siit.

Mis hirmutab noori tulevikuvaates?

Nii nagu on hirmud ettevõtete juhtidel ja töötajatel, siis on sarnased hirmud ka meie noortel. 
Viimaste aastate kriiside valguses on noortel hirm tuleviku ees, sest ei teata, mis meid veel ees ootab. Olgem ausad, eks meil kõigil ole see hirm, aga kui töökeskkond on hea ning ollakse valmis ühtse tiimina tegutsema ka keerulistes olukordades, siis saadakse lõpuks koos kõigist raskustest üle.

Üllatusena tekitas väga suurt hirmu ka paljudes sõna ,,koondamine’’ ja ,,töökohtade puudus’’. Selle hirmu maandamiseks oleks jällegi vaja jagada teadlikkust, millistes olukordades võib juhtuda koondamine või töökohtade puudus. 

Mis on olnud abiks noortel töö leidmisel?

Inimesed nende ümber – pere, sõbrad, tuttavad, mentorid, eeskujud jne. Nemad on need, kes jagavad tuge, kogemusi ning arvamusi, mis omakorda avardavad väga paljude noorte silmaringi. 
Kindlasti mängivad rolli ka eeskujud ning mentorid, kes innustavad ja motiveerivaid püüdlema veel parema versiooni poole endast.

Igasugused töötoad, loengud, koolitused on ka abiks töö leidmisel. Laiema teadmiste pagasiga noored on enesekindlamad ning julgemad võtmaks vastu uusi väljakutseid.
Julgustame ka sind tööandjana tegema rohkem noortele suunatud sisu, et panustada nende arengusse ning samal ajal tõsta sinu ettevõtte nähtavust.

Mis motiveerib noori tööd tegema?

Kui bingot mängida, siis võiks pakkuda, et vastuseks on palk ja boonused, kuid eelkõige toodi hoopis välja positiivse tagasiside ja tunnustuse jagamist. Just see on noorte jaoks edasiviiv jõud. 
Lisaks on oluline turvaline ning positiivne keskkond, mis omakorda muudab töökogemuse positiivseks ja tänu sellele on töö juures palju rohkem rõõmsaid ning teotahtelisi nägusid. 
Töökoha positiivne keskkonda pole ainult oluline noortele, vaid kõigi töötajate jaoks. Oleme selle kohta kirjutanud ka ühe artikli, mida huvi korral saad lugeda siit.

Mida tööandjana sellest eksperimendist kõrva taha panna?

Noored on meie olevik ja tulevik ning kui juba varakult nende arengusse panustada, siis oleme tulevikus kindlasti rikkamad ühiskonnana. 

Seetõttu on oluline tekitada noorele juba värbamisprotsessi alguses mõnus ja turvaline õhkkond, kus ta saab tunda end hästi. Kui mõnel noorel puudub enesekindlus, aga siiski potentsiaali jagub, siis saad ka sina tööandjana olla tema jaoks see tugi, mis aitab tal oma ebakindlustest võitu saada. Ja see tugi ei tähenda pikki vestlusi ning konsultatsioone, vaid piisab ka paarist motiveerivast sõnast või kiitusest.

Nii et oleme oma noorte jaoks olemas ning aitame neil esimesi töökohti leida läbi CV.ee tööportaali.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top