fbpx
CV.ee tööelublogi

Praktika: kas kasulik kogemus või lisakohustus?

Praktika: kas kasulik kogemus või lisakohustus? 2

Praktika on asi, mida on tõenäoliselt paljud inimesed kohanud oma elus. See võib olla kohustuslik osa kooli- või ülikooliharidusest, samuti võib see olla vabatahtlik võimalus töökogemuse saamiseks.
Üks asi, mis sageli tuleb praktikate puhul esile, on küsimus, kas need on päriselt vajalikud või lisakohustus. Selles artiklis uurime lähemalt praktikate olulisust ja seda, kuidas need mõjutavad karjääri.

Praktika eesmärk on anda inimestele võimalus omandada praktilisi oskusi ja kogemusi töökohal, mis on seotud nende õppesuunaga või tulevase karjääriga. See võib aidata ka võrgustiku loomisel ja tööandjate tähelepanu äratamisel, kes otsivad tulevikus noori ja entusiastlikke töötajaid.

Millised on praktika positiivsed omadused?

Kuigi praktika võib olla ajakulukas ja kohustus, on sellel ka palju positiivseid külgi. Esiteks võib see aidata paremini mõista ja näha, milline töö tegelikult välja näeb. Näiteks võib õpilane, kes õpib disaini, mõista, et disainitöö hõlmab palju rohkem kui lihtsalt jooniste ja kujunduste loomist. Võib-olla arvad, et sinu õpitav eriala on täpselt see, mida otsid, kuid selgub, et sulle meeldib üks osa osa sellest, mille tegemine paneb su hinge särama. Näiteks õppides turundajaks, võid avastada, et sulle meeldib vaid sisu tootmine, mitte kogu strateegia loomine selle ümber. Läbides praktikat võid avastada endas uusi külgi, mis tuleviku sinu jaoks selgemaks teevad.

See võib aidata ka selgitada, millised oskused on tööturul väärtuslikud ning millised on tugevused ja nõrkused. See on suurepärane võimalus uurida, kas konkreetne valdkond ja töökoht sobib inimese huvide ja eesmärkidega.

Teine oluline aspekt on praktika võimalus võrgustike loomiseks. Praktika võib pakkuda väärtuslikku sissejuhatust tööstusharusse ja anda võimaluse kohtuda oma ala tegijatega, kes võivad tulevikus pakkuda karjäärivõimalusi. Lisaks võib praktika pakkuda võimalust saada tagasisidet oma töö kohta ja õppida uusi oskusi ning töötada välja uusi ideid.

Kokkuvõttes, praktika on suurepärane võimalus õppida uusi oskusi, tutvuda erialaga ning saada esimest kogemust tööturul. Praktikaleping võib olla uus ja põnev algus sinu karjääriredelil, seega võta seda kui uut väljakutset ja võimalust oma kogemuste pagasi suurendamiseks.

Milline on praktikakoha üks olulisemaid tähelepanekuid? Loe meie blogist, et sellele ja paljudele teistele küsimustele vastus leida. Kui sinagi tahaksid saada endale praktikakohta, tule tutvu meie praktikapakkumitega SIIT.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top