fbpx
CV.ee tööelublogi

Uuring: 63,5% soovib läbida praktika, et leida töö, mis neile meeldib

Praktika uuring: 63.5% noortest soovib praktikakohta, et leida töö, mis neile meeldib 1

Värskest CV.ee uuringust selgub, kui kerge on leida noortel praktikakohta. Uuring keskendus praktikakohtade otsimisele ja sellele, millised väljakutsed võivad praktikale kandideerimisel esile kerkida. Uuringus osales kokku pea 700 noort, kellest 68.3% otsib hetkel aktiivselt praktikakohta.

Uuringu tulemustest selgus, et praktikat otsivate noorte jaoks on kõige olulisem, et praktika annaks neile võimaluse leida töö, mis päriselt meeldiks. Tervelt 63.5% vastanuist väljendasid soovi leida praktika kaudu just selline töökoht.

Kuidas mõjutab noori varasem praktikakogemuse puudumine?

Kuigi praktika on oluline samm karjääri alustamisel, võib varasem praktikakogemuse puudumine raskendada praktikale saamist. Uuringu kohaselt tundis seda muret 75.5% vastanutest. Selleks innustame noori ise uurima ennast huvitava eriala kohta. Uuri antud ametikohaga seotud teadmisi ning arenda end. Loe selleks raamatuid, võta osa koolitustest ja loengutest, leia tutvusringkonnast inimesi, kes saaksid sind aidata teadmiste suurendamisel. Ole avatud uue info kogumiseks, sest võimalusi on väga palju erinevaid.

Uuringus selgub, et kuigi eelmainitud hulk vastanutest pole veel kogemuse puudumise tõttu õiget praktikat leidnud, siis noored kes on praktikale saanud, on sealt omandanud palju uusi kogemusi ja häid tutvusi. Seetõttu on oluline, et noored inimesed oleksid teadlikud erinevatest võimalustest ja ressurssidest, mis võivad neid selles protsessis aidata.

Millisel platvormil otsitakse enim praktikakohti?

Lõpetuseks võib öelda, et praktika on oluline samm karjääris ning võib olla võti töö leidmiseks, mis tõeliselt meeldib. Uuringus tuleb välja, et noored otsivad praktika pakkumisi just enim tööportaalidest, sotsiaalmeediast ja ettevõtete kodulehtedelt. Samuti tunnevad huvi noored selle vastu, et leida endale sobivaid pakkumisi veel rohkem, mis annab märku tööandjatele, et noored on huvitatud praktika läbimisest ning tööandjad saavad omaltpoolt muuta enda praktikavõimalused nähtavamaks. 83.1% noortest otsib praktikakohta just läbi tööportaali, mis näitab, et just see on parim viis noorteni jõudmiseks.

Kui oled praktikant ja oled endale praktikakohta otsimas, siis loe meie varasemat postitust, kuidas leida endale praktikakoht. Selleks, et olla kursis parimate praktikakohtadega, tutvu pakkumistega CV.ee tööportaalis.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top