fbpx
CV.ee tööelublogi

CV.ee kiiruuring: millal lõpetavad eestlased ületöötamise?

CV.ee läbiviidud tööturu kiiruuringust selgub, et 75% eestlastest on kogenud tööstressi. Ka ärevus ja läbipõlemine on probleem. Loe lähemalt!

CV.ee läbiviidud tööturu kiiruuringust selgub, et 75,6% eestlastest on kogenud tööstressi. Lisaks on 53% vastanutest tundunud ärevust ning 42% läbipõlemist seoses oma tööga. Võrreldes eelmise aastaga ei ole tulemused oluliselt paranenud, mis näitab, et töökeskkond ja -tingimused avaldavad endiselt märkimisväärset mõju töötajate vaimsele tervisele. 2023. aastal koges tööstressi 78% vastanutest.  

Tööstressi peamisteks tekitajateks on ebasõbralik töökeskkond, ebarealistlikud ootused töökoormuse osas ning hirm töösuhte ootamatu lõppemise ees. 

Lausa 70% vastanutest tunnistab, et neil on ebamugav oma vaimse tervise probleemidest tööandjaga rääkida. See näitab, et vaimse tervise probleemide avameelne arutamine töökohtadel on endiselt tabuteema. Samas on aga positiivne, et 73% tööandjatest võimaldab töötajatale ergonoomilisi töövahendeid ning 71% lubab töötajatel võtta regulaarseid pause ning teha venitusharjutusi tööpäeva jooksul, vähendamaks füüsilist pinget. 

“Ületöötamine lõppeb siis, kui tööandjad võtavad selle osaliselt enda kohustuseks ja hakkavad aktiivselt tegelema töötajate vaimse tervisega”, sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder. “Kui töökeskkond ei toeta töötajate heaolu, kannatab kogu organisatsioon ning töötajate efektiivsus langeb. Tööstress ei kao iseenesest – see nõuab süsteemset lähenemist ja aktiivset sekkumist, et luua toetav töökeskkond ja tugevdada töötajate vaimset heaolu.” 

Uuringu viis läbi Alma Career Estonia OÜ (CV.ee) – pikaajaliste kogemustega värbamispartner, kes pakub laia portfelli tööandjatele ja tööotsijatele suunatud teenuseid ja erilahendusi.    

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top