fbpx

CV.ee tööturu monitooring: iga viies töötaja ootab boonust rohkem kui 1000€

CV.ee tööturu monitooring: iga viies töötaja ootab boonust rohkem kui 1000€

CV.ee tööturu monitooring näitab, et töötajate ootused rahaliste boonuste osas on kõrged – ligi viiendik töötajatest ootab oma töö eest rohkem kui 1000€ suurust boonust. Ettevõtete poolt pakutavad boonused jäävad oluliselt tagasihoidlikumaks, jäädes enamasti vahemikku 100-200€, mis ei vasta paljude töötajate ootustele.  

“Töötajad ootavad alati suuremat rahalist tasu oma töö ja pühendumise eest,” sõnab CV.ee turundusjuht Karla Oder. “Tööandjad peavad olema avatud ja selgitama, milliste tingimuste alusel boonuseid jagatakse. Selged kriteeriumid ja läbipaistev süsteem aitavad vältida arusaamatusi ning loovad töötajatele kindluse, et nende panust hinnatakse õiglaselt ja võrdselt, eriti kui tulemused on head ja ettevõttel läheb hästi. See aitab säilitada motivatsiooni ja hoida suhteid tööandjaga positiivsena.” 

Nii töötajad kui ka tööandjad peavad rahalist tasu üheks kõige olulisemaks motivaatoriks. Töötajad loodavad saada võimalikult suuri rahalisi boonuseid ning tööandjad toetavad seda rahaliste boonussüsteemide rakendamisega. Siiski vajavad boonustasude määramise põhimõtted selgemat kommunikatsiooni, et töötajad mõistaksid täpsemalt, millised kriteeriumid nende tasu mõjutavad. 

Ettevõtted määravad rahalisi boonuseid sageli isiklike tööalaste saavutuste põhjal, kuid olulist rolli mängivad ka ettevõtte üldised majandustulemused ja meeskonna ühine panus tulemuste saavutamisse. 

Töötajate täiendavad motivatsiooniallikad 

Kuigi palk ja boonused on tähtsad, mõjutavad töötajate motivatsiooni ja rahulolu oluliselt ka mitterahalised hüved ja tunnustus. Kõige olulisemaks peetakse häid suhteid kolleegidega, mida väärtustab 74.1% vastanutest. Sellele järgnevad:  

  • Paindlik tööaeg (57.4%) 
  • Huvitav ja meelepärane töö (48.4%) 
  • Kaugtöö võimalus (39.7%) 
  • Toetav juhtkond (36.8%) 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top