fbpx
CV.ee tööelublogi

#TopTööandja: noored töötajad ei talu lolle ülemusi

#TopTööandja: noored töötajad ei talu lolle ülemusi

Noored, alla 30-aastased töötajad seavad enda juhtidele kaks korda kõrgemaid nõudmisi kui vanemaealised töötajad, selgub CV-Online’i peatselt avaldatavast #TopTööandja uuringust.

“Alla 30-aastased saatsid juhtidele selge sõnumi – me pole valmis taluma lolle ülemusi,” rõhutas CV-Online’i tööturuekspert Rain Resmeldt Uusen. “See on peagi kõige produktiivsemasse tööikka jõudev põlvkond ja meeldib või mitte, kuid nende nõudmisega tuleb arvestada sest tööturul on jäme ots nende käes.

Uuseni kinnitusel kumab kogu mahukast #TopTööandja uuringust läbi selge sõnum, et tööturul on toimunud suur pööre. “Noored ja konkurentsivõimelised töötajad ei ole nõus töötama nii, nagu töötasid nende vanemad,” rõhutas Uusen. “Kui tööandja motivatsioonisüsteem koosneb vaid tulemuspalgast, on ta otse öeldes hädas. Iga uus põlvkond esitab tööandjale järjest suuremaid nõudmisi – eneseteostus, mõtestatud töö, selged arengu- ja karjäärivõimalused.”

1500 #TopTööandja uuringus osalenud vastajat pidasid parimate tööandjate juures tervikuna olulisimaks küll palgataset, kuid isikliku kogemuse põhjal hääletanud inimesed hindasid tööandja juures valitsevat head sisekliimat palgast märksa kõrgemalt.

Parimat tööandjat valides nimetas põhjuste seas professionaalset juhtkonda 6% 60-69 aastastest vastajaist, 11% 18-24 aastastest ning 10% 25-29 aastastest vastajatest.
1500 vastajaga uuringus #TopTööandja selgitas Eesti suurim karjääriportaal välja Eesti parimad ja Eesti halvimad tööandjad, aga ka olulisimad põhjused selliste hinnangute taga. “Kuigi tahame keskenduda headele uudistele, osutus halvima tööandja valimine isegi õpetlikumaks,” tunnistas Uusen. “Nukrasse halvimate edetabelisse ei sattunud ettevõtted sugugi mitte madala palga pärast, vastustest vaatas vastu hoopis halb sisekliima ja oskamatu inimeste juhtimine.”

Toimetaja soovitab:

Uus trend: kõrgepalgalised valivad tööandja töökultuuri järgi

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top