fbpx
CV.ee tööelublogi

3 nippi saamaks parimaks mentoriks oma praktikandile

3 nippi saamaks parimaks mentoriks oma praktikandile

Protsessi, mille käigus teadlikum isik aitab juhtida vähem kogenenud isikut, nimetatakse mentorluseks. See on partnerlussuhe kahe inimese vahel õppimiseks ning arenemiseks. See eeldab, et ühel on suur soov õppida ja teisel vägev kogemustepagas, mida jagada. Mentorlussuhte juhendatavat isikut saab nimetada ka praktikandiks. Milliseid detaile jälgida, et saada parimaks mentoriks oma praktikandile?

Kui tunned, et ei soovi, ära proovi!

Praktikant ootab oma teed alustades mentorilt tuge ja julgustust. See sisaldab hästi organiseeritud informatsiooni vahetamist ning ettevõtte ning selle personali tutvustamist. Kui tunned, et sa pole valmis oma aega panustama, tee see arusaadavaks ka isikule, kes määrab ettevõttes mentoreid. Vastaseljuhul jääb praktikandile mõru maitse nii praktikast kui ka ettevõttest üldiselt ning kumbki pool ei võida koosveedetud ajast grammigi.

Usalda oma praktikanti

Suhtu temasse, kui oma tulevasse kolleegi ning loo temaga usaldusväärne suhe. Ära karda talle määrata iseseisvaid ülesandeid, sest nii ei piira sa tema loovust ja probleemide lahendamise oskust. Ta võib osutuda võimekamaks, kui sa arvatagi oskad. Nii avastad sa peagi enda jaoks värsked ideed ning uued lähenemise nurgad, mis võivad ka sinu tööd positiivselt mõjutada.

Õpi andma konstruktiivset tagasisidet

See annab võimaluse tegevusi analüüsida ning tulevikus edukamalt tegutseda. Hooli oma juhendatavast ning ära materda maha tema enesekindlust. Seleta talle, kuidas saaks teatud olukordi ja tegevusi paremini lahendada. Nii kasvatab iga sinu antud tagasiside tema enesekindlust ja näitab õiget suunda kuhu poole liikuda. Jäta meelde, et kui sa ei anna praktikandile tagasisidet, jätad ta ilma võimalusest ennast arendada.

“Sa ei pea olema suurepärane, et alustada. Küll aga pead Sa alustama, et olla suurepärane.” Zig Ziglar

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top