fbpx
CV.ee tööelublogi

Veiko Värk: “Tee seda, mida armastad, aga veel parem: armasta seda, mida teed!”

Veiko Värk: "Tee seda, mida armastad, aga veel parem: armasta seda, mida teed!"

Europa Hotellis toimunud seminaril “Terve karjäär” oli inimestel võimalus tasuta kuulata inspireerivaid ettekanded. Seminaripäeva teemaks oli “Kelle asi on minu karjäär?” Me ei jätnud võimalust kasutamata ning kaamera ette sai kutsutud Hea Koolituse koolitaja Veiko Värk, kes rääkis meile oma töökogemustest ja innustas armastama kõike seda, millega sa tegeled.

Tema päris esimene töökogemus oli kindlustusseltsis, kus ta töötas juristina. Ta pööras tähelepanu sellele, et tema esimene ülemus andis talle esimesel päeval võimaluse elada tööellu kiiresti sisse. Talle oli organiseeritud ekskursioon ja ta sai kohe teada, kes ja mida töökohal teeb. Oma esimese ülemuse üle on tal senini väga hea meel. Värk arvab, et ülemus peab olema eelkõige inimene, ta peab olema positiivne ja avatud. Tänu sellele suudab ta nüüd omagi töös kasutada sama juhtimisstiili ja on sellega tõeliselt rahul.

“Eelkõige see, et me ei tööta nii, et ülemus on kusagil kõrge mäe otsas ja alluvad on madalamad kui muru. Me oleme samal tasemel, me teeme nalja, arutame, oleme sõbralikud, avatud ja see võiks olla see, mis aitab luua mõnusa kollektiivi sisekliima.”

Veiko sõnul peab selleks, et elus midagi saavutada, vedama end diivanilt ukseni ja asuma tegutsema. “Põhiline takistus elab meie peas ja ei lase progresseeruda,” ütleb ta. Tuleb proovida sellest üle saada ja kõik läheb 5 korda paremaks.

Iga uue asjaga on niimoodi, räägib Värk, et esimesena kipub tulema mõte, et ma ei oska või ma ei ole kindel, kas saan hakkama. “See esimene samm on kõige raskem,” selgitab ta. Teatud eesmärgid peavad koguaeg ees olema. Peab koguaeg ütlema endale: “Ma proovin ja vaatan, mis saab, ma ei kaota ju midagi!” Kui sul midagi ei õnnestu, ära muretse. See oli ju sinu esimene kogemus, siit saab ainult paremaks minna.

Kahjuks pool pooled inimestest oma tööga rahul. Veiko arvab, et peab tööl keskenduma asjadele, mis on juba hästi. Näiteks on sul äkki suurepärased kollegid, katus peakohal ja vihma kontoris ei saja. Või äkki on sul stabiilne palk, millega oled rahul. “Tavaliselt keskendume sellele, mis on halvasti ja näeme igas heas midagi halba, aga nii asi ei toimi.”

“Selleks, et jõuda enda karjääris õnneni, on kaks võimalust. Nende võimaluste kohta on kaks lauset. Esimene lause on see, et tee seda, mida armastad … Teine aga, et armasta seda, mida teed.”

Loe ka seda:

Väärtushinnangud, mida töö peaks meile pakkuma

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top