fbpx
CV.ee tööelublogi

Kõige sagedasemad küsimused rattaga töölkäimise kohta #rattagatööle

Kõige sagedasemad küsimused rattaga töölkäimise kohta #rattagatööle

Kas ma hakkan sõites higistama ja vajan tööl tingimata pesemisvõimalust?
Vastus on – pigem ei. Eriti linnasiseste sõitude puhul, kus rattaga suurt tempot tänu liiklusele üles võtta ei saagi. Kui tulla linnaäärest mööda maanteed, kus saab päris suure kiiruse üles võtta, võib aga pesemisvõimalus töökohas teinekord vajalik olla küll. Kuid linnasiseselt pole see meil Eestis üheski linnas enamasti vajalik. Meil lihtsalt pole nii suuri linnu. Rattaga tööle minnes võiks aga olla seljas mugavam riietus – sestap oleks hea, kui tööandja võimaldaks kontori – vms tööks sobilikke riideid töökohas riietusruumis hoida ning sul võiks olla võimalik privaatselt ümber riietuda.

Püksid jäävad rattaketi taha kinni – ülikonnapüksid eriti…
Väga lihtsalt kõrvaldatav mure – müügil on üliodavaid, spetsiaalselt püksisäärte kinnitamiseks mõeldud vidinaid, mis on kas klambrikujul, takjapaelast või kummist, mida on võimalik endale soetada siit. Neid on saadaval eri värvides, eri disainiga, võite liiklemisel paremaks silmapaistmiseks valida näiteks kasvõi neoonvärvides helkuritega püksisäärekinnitid.

Tahan sõita tööle seelikuga, aga kardan, et seelik võib tagaratta vahele kinni jääda
Samuti väga lihtsalt kõrvaldatav mure, sest müügil on ratastele paigaldatavad seelikukaitsed, mis sobivad kõikidele ratastele. Vajaliku vidina leiad siit, valida võib erinevate seelikukaitsete vahel ja nende paigaldamine on ülilihtne.

Kuhu ma panen oma läptopi, käekoti, portfelli?
Kui sinu rattal pole pakiraami, siis saab selle sinna paigaldada. Kui sinu rattal pole esikorvi, siis saab selle sinna paigaldada. Lisaks on müügil spetsiaalselt jalgratastele kinnitamiseks mõeldud nahast või kunstnahast, tugevate metallklambritega portfellid ja läptopikotid, mis näevad nii head välja kui on ka igati ilmastikukindlad ja kergesti puhastatavad. Valikuga saad tutvuda siin.

Kuhu ma oma ratta töö juures pargin?
See on tõesti sageli ainsaks probleemiks, mis vajab tööandjate poolt veidi kaasamõtlemist. Õues pole linnades piisavalt turvalisi ilmastiku eest kaitstud parkimiskohti ja sestap soovitamegi rääkida oma tööandjatega, et nad leiaksid võimaluse luua asutusesisesed väiksed siseparklad ratastele. Selleks pole tavaliselt palju vaja, sest kontorihoonetes on tihti kasutamata pinda ja abiruume, millest mõne esimesel korrusel asuvad saaks kindlasti ka rattahoidlaks muuta. Teine võimalus on rajada asutuse väliparklasse väike katusega ja lukustatud rattaparkla – see ei võta palju ruumi, piisab paarile-kolmele autole mõeldud parkimiskohast. Kuid see tasub end tulevikus kindlasti ära nii inimeste kui keskkonna tervise poolest!

Milline on sinu põnev #rattagatööle lugu või küsimus? Jaga meiega oma rattasõiduga seotud rõõme ja murekoormat ning osaledki tuttuue stiilse linnajalgratta Romet loosis.

Räägi oma lugu ja osale loosis SIIN!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top