fbpx
CV.ee tööelublogi

Praktilised rattalood elust enesest #rattagatööle

Praktilised rattalood elust enesest #rattagatööle

Paljud on meiega oma lugusid juba jaganud. Siin saad nautida teiste lugusid, kuid milline on sinu põnev #rattagatööle lugu? Räägi ka oma lugu ja osale loosis SIIN!

«Mul on tööle minna umbes 5 km. Esimest korda läksin suure hurraaga tööle ära aga tagasi ei viitsind sõita palusin töö juurest mehi, need tõid autoga ratta mulle koju, läks jupp aega mööda, üritasin uuesti aga juhtus sama lugu. Jõudsin otsusele, et kui on ilus ja korralik ratas siis sõidaks lihtsalt niisama asula vahel.»

«Töötan kodust 20 kilomeetri kaugusel ehk töö ja kodu on erinevates Tallinna otstes. Ühistranspordiga tööl käies kasutan rongi, trammi ja bussi, kuid tõeline õnn on see, kui ilm vähegi võimaldab, käia tööl rongi ja rattaga. Pirita tee ääres on küll alati (väga) tugev vastutuul, aga teades, et ees/selja taga on pikk ja väga istuv tööpäev, siis rattaga kulgemine teeb väga rõõmsaks. Paraku praegu on kasutada ainult ämma päris raske, ebamugav ja natuke liiga väike ratas ehk endale korralikku ratast ei ole olnud võimalik soetada. Augustis on aga ootamas ka koorikaaslastega koos üks vahva rattalaager, kus tuleks sõita 35 kilomeetrit, mille sõidaksin suurima rõõmuga hoopis uue rattaga.»

«Mulle meeldivad päikeselised hommikud, mina ja ratas, eriti meeldib tuurid üles ajada ja see ei meeldi paljudele meessõitjatele, kui neist mööda sõidan, eks nad tõsta siis kiirust ja saavad uuesti minust mööda, aga siis jõuavad nemadki kiiremini tööle.»

«Olen plaaninud minna trenni juba pikalt aga alati on see millegi taha jäänud nagu õigel kontorirotil algab ka minu päev kell 8 ja lõppeb kell 17. Trenn algab 17:30 ja jala ei jõuaks ma kuidagi sinna õigeaegselt. Olin ilmselt nii mureliku näoga, et töökaaslane küsis, mis lahi. Rääkisin oma loo südamelt ära ja uskumatu, aga ta leidis mulle lahenduse, ajutise aga ikkagi lahendus. Tema ise läheb puhkusele ja ei viibi linnas ning sel ajal saan tema ratast kasutada. Nüüd olengi vuranud juba pool kuud 20 aastat vana võõra Helkama jalgrattaga. Ülisuur soov on ikkagi kunagi saada oma äge linnaratas!»

«Teate ju küll kurikuulsaid Pirita tee ummikuid? Mina tean neid samuti, lausa isiklikust kogemusest. Sellepärast saigi kõrini oma nii väärtuslike eluminutite raiskamisest liikudes cm cm-i haaval tööle 45 min, kui ma tean, et ideaaltingimustes võtab see aega 20 min. Ega siis midagi pumpasin rattal kummid täis ja vuhisesin ummikus venijatest hommikuses karges õhus mööda ja ennäe imet, rattaga kulus kõigest 35 minutit. Lõpptulemus: ajavõit + trenn tehtud nii tööle minnes kui sealt koju tulles. Win-Win!»

«Ratas on mul alati aidanud jõuda sinna, kuhu vaja. Hommikuti tööle sõites aitab see lõplikult üles ärgata, kuna ma ei ole kunagi väga “hommiku inimene” olnud. Samuti aitab see vältida auto või bussiga ummikus olemist. Lihtsalt istun ratta selga ja sõidan nii kiiresti või aeglaselt kui ise soovin. Ja muidugi on rattasõit hea viis trenni tegemiseks.»

velomarket-fb-ratas-1b

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top