fbpx
CV.ee tööelublogi

6 nippi, kuidas kodukontoris efektiivsemalt töötada

6 nippi, kuidas kodukontoris efektiivsemalt töötada

CV.ee tehtud uuringust tuli välja, et paljud ettevõtted lasevad oma töötajatel kodukontoris tööd teha. Kuidas sättida oma aega nii, et ei unustaks end tundideks arvuti taha, jättes lõuna söömata ja koeraga jalutamata?

Koosta endale plaan

Planeeri lisaks oma tööasjadele ka trennid, söögiajad, kohtumised, koeraga jalutamised. Näiteks, ärkad kell seitse hommikul, kell kaheksa lähed trenni, kella üheksast kuni üheteistkümneni teed tööd, siis puhkad ja sööd lõunat. Aja mõistlik planeerimine aitab olla efektiivsem.

Tee kord igas tunnis väikene paus

Kontoris olles tõused ka aegajalt laua tagant püsti, et endale kohvi keeta või kolleegiga lobiseda. Kodukontoris tee sama. Mine tee endale köögis kohvi või teed. Mine korra õue või tee kasvõi kümme kõhulihaste harjutust. Väikesed pausid on olulised, et hoida end pidevas liikumises.

Kuula head muusikat

Rütmikas muusika aitab tempot hoida ja tuju üleval. Muidugi, kui Sa pole seda tüüpi, kes vaikust armastab. Oluline on, et kogu ümbrus toetaks seda, et saad rahulikult keskenduda oma tööle ja aitab hoida head tuju.

Söö head toitu

Oluline on kinni pidada söögikordadest ja teha seda kvaliteetselt. Kõik me haarame lõuna ajal kiirelt võileiva või ükskõik mille, mis parasjagu kätte satub. Kodus on võimalik end nuumata parimate roogadega ja tee seda. Pärast sööki lõunamaalaste kombel siesta pidamine pole ka patt. Elamine peab mõnus olema ja sul on võimalus teha kõik selleks, et nii oleks.

Logi välja sotsiaalmeediast ja e-postist

Üks kõige suurem tähelepanu endale tõmbaja on sotsiaalmeedia ja sisse tulevad e-kirjad. Kõige lihtsam on end lihtsalt välja logida. Kui seda ei tee, avastad end iga natukese aja tagant mõtet katkestamas ja kirjadele vastamas või sotsiaalmeedias lihtsalt scrollimas. Kõige lihtsam on panna kasvõi telefoni meeldetuletus, et igas tunnis viis minutit vaatad oma kirjad üle.

Kui on võimalus vabamalt võtta, tee seda

Kui oled enda aja ilusti ära planeerinud ja kõik kohustused täitnud, jääb mõnikord mõned tunnid vaba aega.  Seljuhul ei tasu end halvasti tunda, vaid kasutada aega ära ja teha, mis meeldib. Minna parki jalutama või tegeleda oma hobiga, suhelda inimestega. Aeg on kõige suurem väärtus meie elus.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top