fbpx
CV.ee tööelublogi

Otsid kaugtöö võimalusi? Need on oskused, mida tööandjad ootavad

Otsid kaugtööd? Need on oskused, mida tööandjad ootavad

Möödunud aasta tõi tööturule palju muutuseid. Koos muutustega on tulnud ka erinevad töökorralduse võimalused ning võimalus teha tööd kaugtöö formaadis. Sellisest töökorraldusest unistavad paljud, kuid see ei sobi kindlasti kõigile. Kaugtöö nõuab töötajatelt teatud oskuseid, mida omades on võimalik suurema tõenäosusega kaugtööd efektiivselt teha.

Lisaks, nüüd kui töömaailm on muutunud tehnoloogia- ja veebikesksemaks, otsivad ettevõtted töötajaid, kes kohaneksid kiiresti uute tingimustega. Järgnevalt toome välja oskused ja omadused, mis on praegusel töömaastikul väga nõutud, kui oled huvitatud tasuva kaugtöö leidmisest.

Oskus tehniliselt hakkama saada virtuaalse töökorraldusega

Tehnoloogia- ja veebikeskne töökorraldus nõuab töötajatelt oskust kasutada iseseisvalt erinevaid programme ning süsteeme. Koosolekud, kohtumised ning seminarid tuleb tihti läbi viia virtuaalsel teel, mis paneb tehnikakauged töötajad raskesse olukorda. Ettevõtetel on alati lihtsam otsida töötajaid, kelle arvutikasutamise oskus on üle keskmise.

Kättesaadavus ja hea kommunikeerimisoskus

Mida kaugemal me üksteisest oleme, seda olulisem on edastada oma töökaaslastele selgeid ja täpseid sõnumeid. Vaid nii on võimalik kaugtöö formaadis tiimina efektiivselt toimida. Lisaks tuleb olla kättesaadav ning vajadusel oma eemalolekust ka teisi teavitada. Töökaaslaste jaoks võib tekitada frustratsiooni olukord, kus edasi antud informatsioon on poolik ning kiireid täiendavaid vastuseid on omavahelise distantsi tõttu raske saada.

Ajaplaneerimise oskus

Oskus oma aega iseseisvalt planeerida ilma pideva järelvalveta paneb proovile ka kõige töökamad töötajad. Kontoris töötamine ei nõua kaugelt nii palju enesedistsipliini, kui seda nõuavad iseenda kodused seinad. Ülioluline osa kaugtööd tehes on oma aega planeerida nii, et kogu vajalik töö saaks tehtud ning tööandjal tekiks töötaja suhtes usaldus. Väike jalutuskäik lõunapausi ajal ei häiri kedagi, kuid mitmetunnine Netflixi või Youtube maraton tööpäeva ajal võib tekitada palju küsimusi.

Kohenemisoskus ja paindlikkus

Kaugtöö puhul ei pruugi tihti olla tegemist 8:00-17:00 tööpäevadega. Näiteks, kui ettevõtte töötajad teevad tööd erinevatest riikidest, siis võib ajavahe tähendada seda, et koosolekuid tuleb pidada väljaspool traditsioonilisi töötunde. Sama kehtib ka lõunapauside ja kliendikohtumiste osas. Kaugtöö kui selline on oma olemuselt paindlik, kuid nõuab ka töötajalt endalt ülimat paindlikkust.

Hea keeleoskus

Kaugtöö võimalust pakkuvad ettevõtted on tihti rahvusvahelised või multikultuursed. Oled ehk märganud, et mõnikord jääb uue kaugtöö saamine just keeleoskuse taha kinni? Kõige olulisem on seejuures inglise keele oskus. Nüüd võib aina enam näha kaugtöö kuulutustes mõne spetsiifilise keele nõuet.

Praegusel ajal aga oled ilmselt isegi olnud olukorras, kus pole aega või ei saa piirangute tõttu minna keelekursustele ja tuleb vaadata alternatiivide poole. CV.ee meeskonna soovitus on proovida alternatiivseid keeleõppe meetodeid nagu Speakly.

Muide, oleme koos Speaklyga kokku pannud ka vägeva pakkumise, kus sooduskoodiga ”CV” on võimalik saada -40% soodustust mistahes Speakly Premium paketilt👇

PS! Jagage seda head võimalust enda ettevõtte töötajate ja kolleegidega.

Speakly keelekood -40%
-40% soodustuse kasutamiseks Speakly keeleõppes kasuta koodi ”CV.ee”.
Õppega alustada tuleb minna www.speakly.me või laadida alla Speakly äpp.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top