fbpx
CV.ee tööelublogi

Töötajate mured kontoritööle naasmisel: kuidas neid lahendada?

Töötajate mured kontoritööle naasmisel: kuidas neid lahendada?

Kui veel aasta aega tagasi oli kodukontorist töötamine paljude jaoks uudne ja harjumatu kogemus, siis hetkel oleme teises seisus – inimesed on harjunud kaugtööd tegema ning harjumatu võib tunduda mõte kontoritöö normaliseerumise osas. Kas ma saan endiselt kaugtööd teha? Kuidas tulla toime müratasemega kontoris? Need on töötajate mured, mis tiirlevad peas paljudel, kes on uue elukorraldusega nüüdseks harjunud. 

CV-Online/CV.ee viimase kaugtöö uuringu tulemustest koorus välja, millised on töötajate peamised mured kontoritööle naasmisel. Kuidas neid muresid lahendada ning säilitada töötajate rahulolu? Loe ja saa teada! 

Räägi ettevõtte kaugtöö plaanidest

59% vastanutest on mures, kas nad saavad pärast kontoritöö normaliseerumist kaugtööd teha. Varasemad uuringud on näidanud, et inimesed soovivad kaugtööga jätkata ka pärast Covid-19 kriisi seljatamist. Räägi töötajatele ausalt, millised on edasised plaanid kaugtöö osas, millistel tingimustel on kodust töötamine lubatud ning kehtesta organisatsioonis ametlik kaugtöö poliitika – nii võid kindel olla, et töötaja teab, mis temalt oodatakse ning see maandab murepilve tuleviku osas. 

Müratase avatud kontoris

Tänapäeval toimetavad suurem osa kontoritest avatud kontorite põhimõttel. Sellel on omad võlud: hea on tiimikaaslastega asju üle õla arutada ning infoväljas püsida, kuid miinuspooleks on suurenenud müratase, mis viib omakorda olukorrani, kus töötajatel võib olla keeruline oma tööle keskenduda ja segamatult tööd teha. Kuigi selle vastu on võibolla keeruline võidelda, aitavad siinkohal lihtsamad kokkulepped – koosolekuteks võiks kasutada koosolekuruume ning töötajatega oma vahel kokku leppida, et lobisemised jäägu puhkeruumi või kööki. 

Mure Covid-19 pärast suureneb

37% küsitletutest kardab, et kontoris käimisega suureneb võimalus nakatuda koroonaviirusesse. Eestis on Covid-19 numbrid jälle tõusuteel, mis tekitab ärevust kogu ühiskonnas. Kui soovid tööandjana, et inimesed jälle kontoris käima hakkaksid, tuleks muuta töökeskkond võimalikult turvaliseks – pakkuda töötajatele maske, desinfitseerimisvahendit või lubada kontorisse teatud arv inimesi. Töötaja ei tohi tunda, et tööl käimine kujutaks ohtu tema tervisele ning siinkohal on soovitatav jätta töötajale alles võimalus kodukontorist töötamiseks. 

Töötajate muresid aitab maandada pidev teavitamine ja infoväljas hoidmine – ebakindlust põhjustab eelkõige teadmatus. Suhtle oma töötajatega otse, teavita neid muudatustest ja mis kõige olulisem – räägi asjadest ausalt. Nii võid kindel olla, et töötajad tunnevad end töökeskkonnas turvaliselt!

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top