fbpx
CV.ee tööelublogi

Kaaskirja näidis

Kaaskirja näidis ja juhend
Mis on kaaskiri? 🤔

Kaaskirja eesmärk on esile tõsta sinu kogemused ja oskused ametikohale kandideerides. Läbimõeldud ja mõjuv kaaskiri tõestab, et oled võtnud aega ettevõtte vajaduste ja nõudmistega tutvumiseks. See on hea võimalus näidata entusiasmi ja valmidust pakkuma lisandväärtust tööandjale. Kaaskirja näidis ja koostamise juhend värbamisspetsialistide poolt on leitavad siit artiklist.

Mida kindlasti tähele panema peaks? 😎
  • Alusta enda tutvustamisest ja lisa põhjendus, miks pakutavale ametikohale kandideerimas oled. Lisa ka kontaktandmed.
  • Kirjelda lisandväärtust, mida ettevõttele pakud ning vii oma oskused vastavusse ametikoha nõudmistega.
  • Kui oled läbinud ajateenistuse, siis kindlasti soovitame ka seal omandatud oskusi ja kogemusi siduda tulevase tööga. Konkreetseid näiteid, kuidas oma kaaskirja lisada ajateenistuse kogemus, leiad siit.
  • Kaaskirja võid julgelt saata ka e-kirja formaadis. Samuti on hea, kui õnnestub kaaskiri nimeliselt adresseerida, kuid piisab ka ettevõttele suunamisest.
  • Kasuks tuleb lisada kaaskirjale ka leht/portaal vms, kust tööpakkumise kohta informatsiooni leidsid.
  • Pea meeles, et tegu on siiski ametliku kirjaga. Kasuta levinud fonte, nt Times New Roman või Arial ja kirjasuurust 11-12.
  • Kirja pikkus peaks jääma 0.5 – 1 lk vahemikku. Lisaks jälgi, et sinu kaaskirjas poleks kirjavigu. Kirjuta kiri konkreetselt, proovi vältida jutustavat kõneviisi, slängi ja liigset familiaarsust.

Kaaskirja näidis
  1. Esimeses lõigus selgita, mis kohale kandideerimas oled ja lisa oma põhjendus.
  2. Teises lõigus kirjelda põgusalt oma tausta. Proovi leida paralleele töökuulutuse nõudmiste ja enda kogemuse ja oskuste vahel. 
  3. Kolmandas lõigus kirjelda oma isiksust. Too välja asju, mida CV’s pole või täienda neid.
  4. Viimane lõik on lisainformatsiooni jaoks. Võid sinna märkida, millal oleksid valmis tööle asuma, samuti lisada oma kontaktandmed.

*Ilma CV-ta kaaskiri ainult ei toimi. Vaata siit, kuidas vaid lihtsa kuue sammuga CV-d koostada.

Edu tööotsingutel! 💙

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top