fbpx
CV.ee tööelublogi

#25 CV.ee tööelublogi podcast: reageerime tööotsijate kommentaaridele

#25 CV.ee tööelublogi podcast: reageerime tööotsijate kommentaaridele

Värskes podcasti episoodis räägime tööturu dünaamikast ning keskendume tööotsijate orgaanilistele kommentaaridele sotsiaalmeedias, mis pakuvad väärtuslikku tagasisidet tööandjatele ning aitab tööotsijaid paremini mõista. Seekordses podcasti episoodis olid külas CV.ee äri- ja müügijuht Indrek Harjak ning CV.ee värbamisspetsialist ja kliendihaldur Annika Kirsipuu.

Millistest teemadest me selles episoodis räägime?

Esimesena käsitleme CV-de olulisust kandideerimisprotsessis. Arutleme selle üle, mida peaksid tööandjad jälgima, kui kandidaatide suhtumine võib olla selline, et moonutatakse CV-s olulisi fakte, et iga hinna eest tööle saada. Samuti uurime, kas tööandjad peaksid selgemalt kommunikeerima, millised on nende ootused CV-dele ning kas reaalsed oskused on olulisemad kui pelgalt kõrge haridustase.

Arutleme ka selle üle, kuidas tööandjad saaksid paremini tagasisidet jagada, kasutades tänapäevaseid automatiseeritud tööriistu ja süsteeme. Samuti mõtiskleme, milline peaks olema tagasiside põhjalikkus, kas eelistada automaatset massilist tagasisidet või personaalset lähenemist ning millal ja kui palju tagasisidet anda. Podcastis saad teada, millised on parimad praktikad tagasiside jagamisel ning kuidas luua positiivne kogemus nii tööotsijatele kui ka tööandjatele.

Seekordses episoodis räägime ka avaliku palganumbri mõjust kandideerijate arvule. Arutleme, kuidas määrata mõistlik palk, mis oleks motiveeriv ja õiglane. Lisaks räägime palgatõusu ootustest ja tegelikkusest tööturul. CV.ee läbiviidud uuringust selgus, et töötajad ootavad palgatõusu umbes 15-20%, samas kui tööandjad on valmis palka tõstma vaid 5-10%. Räägime, kuidas leida kompromisse olukorras, kus palgatõus ei ole võimalik.  

Lisaks põikame seekordses episoodis ka tööõnne teema juurde. „Ma olen vist rohkem oma tööaja jooskul fake workinud, kui päriselt tööd teinud“, kirjutab üks kommentaator. Arutleme, kuidas luua keskkond, kus töötajad tunnevad end motiveerituna ja rahulolevana ning kuidas regulaarsed vestlused töötajatega võivad aidata probleeme ennetada. Samuti käsitleme erinevaid faktoreid, mis võivad tuua tööõnne ning millised on parimad praktikad tööõnne säilitamiseks.

Episoodis tuleb juttu ka ebarealistlikest nõudmistest töökuulutustes ning nendega seotud ohumärkidest. Arutleme, kuidas esialgselt paika pandud nõudmisi tuleb tihti vähendada, et leida sobivaid kandidaate ning kuidas keerulised ja ebamääraselt sõnastatud nõudmised võivad kandidaate tagasi hoida.

Räägime tehisintellekti (AI) kasutamisest tuleviku värbamisel ning mida peaksid tööandjad silmas pidama selle uue tehnoloogia rakendamisel. Keskendume ka tulevikutrendidele ning tööotsijate ootustele. Räägime paindlikust tööajast ja kaugtööst ning mida tööandjad peaksid selle juures silmas pidama. Kas ja kuidas peaks tööandja selgitama töökuulutuses kaugtöö olemust ning millised on kaugtöö lubamise ja mitte lubamise taga olevad põhjused?

Kuula täispikka podcasti siin:

Spotify: https://open.spotify.com/episode/1vvkAqY5MwIpOsJpAGcyQZ

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top