fbpx
CV.ee tööelublogi

Sinu nädalavahetuse hobid ja kogemused aitavad samuti CV-l silma paista!

Sinu nädalavahetuse hobid ja kogemused aitavad samuti CV-l silma paista!
Igal nädalal pöörduvad sajad inimesed CV-Online’i värbamisspetsialistide poole küsimusega, kuidas paista teiste kandidaatide hulgast unistuste tööle kandideerimisel silma. Siin on vastus – mõtle hoolega läbi, mida sa teed nädalavahetustel!

 

Kõige rohkem pöördumisi saavad CV-Online’i värbamisspetsialistid just noortelt, kellel pole veel pikki ja silmapaistvaid töökogemusi oma elulookirjeldusse märkida, mistõttu tundub soovitud praktikakoht või töö unistuste firmas kättesaamatuna.

 

Muuda oma hobid CV-s nähtavaks

CV-Online’i värbamisjuht Maris Martin soovitab kõigil mõelda, milliste hobidega asud tegelema siis, kui reedesed töötunnid on kuulutanud töönädala lõppu – tihti peituvad inimese olulisemad tugevused just neis kirglikes tegevustes.

 

„Täiskasvanud panustavad nädalavahetustel tihti oma aega põnevates projektides,“ selgitab Maris. „Vabatahtlik töö erinevatel üritustel ja osalemine mittetulundusühingute tegevustes võib anda just neid kogemusi, mida järgmine potentsiaalne tööandja väärtustab,“ räägib ta värbamiskogemustele tuginedes. „Isegi osalemine näiteringides, muusikakollektiivides või  spordiühenduste tervislikes ja aktiivsetes tegevustes näitab inimese julgust, töövõimet, kaasatust ühiskonnas, järjepidevust ja kirge koostööst,“ julgustab ta.

 

CV-Online’i värbamisspetsialist Reili Purkas rõhutab, et just aktiivsed noored unustavad tihti oma CV-s märkida, et nad on osalenud näiteks õpilasesinduse töös, asutanud õpilasfirma ja käinud ehk isegi žürii ees ideid kaitsmas ja laatadel müümas,“ kirjeldab Reili. „See kõik tuleb CV-sse selgelt kirja panna, sest need kogemused on tööandja jaoks valikute tegemisel kontrollitavad ja näitavad inimest tegusa ning vastutustundlikuna.“

 

Reili sõnul sisaldavad ka osalemised kõikides suuremates kooliprojektides ning rahvusvahelistes vahetusprojektides tegelikult olulisi kogemusi, mida tööandjad väärtustavad. „Mitteformaalne õppimine on saamas järjest olulisemaks ja neid kogemusi arvestavad ka tööandjad,“ kinnitab ta. “Kombineerides neid kogemusi informaalsest õppimisest saadud teadmistega, võib tulemus olla tööandjale silmatorkavalt usutav.”

 

Reili ja Maris ütlevad, et nõustamisvestlustel on tihti selgunud, et inimestel on tekkinud võimalusi, tahtmist ja energiat külastada õhtuti või nädalavahetustel erinevaid sisukaid täiendkoolitusi ning paljud on osalenud ka põnevatel kursustel, mis on seotud nende eluviisi või tegutsemislustiga, aga CV-st unustatakse need ikka ja jälle välja.

 

Kui vabal ajal mägesid vallutad, võib tööandja eeldada, et võtad uusi väljakutseid vastu ka tööd tehes. Foto: Unsplash

Kui vabal ajal mägesid vallutad, võib tööandja eeldada, et võtad uusi väljakutseid vastu ka tööd tehes. Foto: Unsplash

 

Milliseid kogemusi läbi hobide kogud?

„Kandideerides teenindajaks, võib näiteks joogakursusel osalemine olla määravaks asjaoluks tööle valimisel, sest tööandja teab, et see inimene peab endast lugu ja järelikult ka klientidest,“ selgitab Maris. „Samas tuleb alati enne kandideerima asudes veidi mõelda, millised vaba aja tegemised ja saadud kogemused on konkreetse töökohaga otsesemalt seotud ja lisada CV-sse vaid need.

 

„Ülipikka listi tasub pigem vältida, sest see aitab värbaja ja tööandja aega valikute tegemisel kokku hoida – neist võib hiljem omavahel kohtudes täiendavalt rääkida,“ soovitab Reili. „Kõik need sisukad aja viitmise tegevused, mida nädalavahetustel pere ja sõpradega ette võtame, tõestavad õigesti esitletult tööandjale sinu enesedistsipliini ja aja planeerimise oskust – mõlemad on olulised suuremale hulgale aktiivsetes tööandjatest.“

 

CV-Online’i keskkonnas on mugav võtta sisse logides aluseks oma täispikk, kõiki infokilde ja kogemusi sisaldav elulookirjeldus ja teha selle põhjal konkreetsele ametikohale kandideerimiseks sobiv, lühendatud ja täpsemaks kohendatud CV.


 

CV-Online (cv.ee) pakub tööotsijatele ja karjääris kannapööret planeerivatele inimestele mitmeid kasulikke nõustamisteenuseid nagu karjäärinõustamine ja CV konsultatsioon, mille käigus sõnastatakse ühiselt tööotsija tugevused, huvid ja soovid ning koostatakse potentsiaalsete tööpakkujate vajaduste ja ootustega vastavuses CV.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top