fbpx
CV.ee tööelublogi

3 olulist asja, mida kodukontoris töötades teadma pead

3 olulist asja, mida kodukontoris töötades teadma pead

“Olen vahelduva eduga (kui raadioaastad ja n+1 hooaega päevaleheneegrielu välja arvata) kodukontoris töötanud,” kirjutab Kristel Trell Remondihullu blogis ktdecohome.com. Kodukontor, see kõlab väga mõnusalt, ent tegelikkuses tuleb päris mitmeid asju silmas pidada, kui tahad kodu (kaug)töös edukas olla.

 

Varahommikul, kui enamik töörahvast voodis mõnusalt teist külge keerab, olen mina ammu tööpäeva alustanud, kirjutab Kristel TrellRemondihullu blogis ktdecohome.com. Pastaka kukkumisest töölauale täpselt kell 16.30, nagu mõnes riigiasutuses, ei saa isegi unistada: tööd jätkub hilise õhtutunnini välja. “Mis sa oled kodus vä,” kostab tuttava häälest kergelt pilklikke noote, kui telefonile vastan. “Vabandust, mul algab kohe koosolek,” pean talle kiirelt selgitama ja juba panengi toru ära – Skype teatab, et teises Eesti otsas on inimesed aruteluks valmis.

 

Talvel toas, suvel õues

Igal hommikul asun aga tööle suurima rõõmuga: lisaks tõeliselt põnevatele tegemistele ja suurepärastele tööandjatele/koostööpartneritele olen tänaseks sisutanud meie kodu ühte tuppa unelmate kodukontori, kus igale asjale leidub oma koht. Mul on piisavalt ruumikas töölaud koos kõige vajalikuga: arvuti jms tehnikavidinad, aga ka näiteks lauatelefon, mis telefoniintervjuude tegemisel oluline. Ja minu raamatukogu! Tuhanded köited, mis mulle tähtsad.

 

Kui ma täna millestki unistan, siis ülikiirest internetist, mida antud hetkel meie kodumajja veel ei pakuta. Lõunaks kokkan endale ise maitsvat toitu – kui muidugi tekib üldse vaba hetk enne kella 19 õhtul; enamasti luban aga endale kohvipausi meie mõnusast Siemensi laia valikuga kohvimasinast:) Pluss muidugi asjaolu, et soojade suveilmade saabudes saab kodukontori aeda, päikese kätte ja lillede keskele kolida:)

 

Ent oma päeva alustan ma task listi ehk tänase päeva tegemiste ülevaatega: mis tehtud, mis teoksil. Päevaste tegemist listi panen kirja ka kodutööd: ka selleks, et triikida pesu või valmistada õhtusöök, on aega vaja. Mida paremini oma aega planeerid, seda rohkem jõuad, seda olen oma kogemustest õppinud.

 

Mulle kodukontor sobib: olen seal väga produktiivne ja lihtsalt niisama juulitamist ei tule eriti ette. Reaalne kontor, niisugune, kus sada inimest ühes ruumis töötab, on minu jaoks alati olnud pigem sotsiaalse suhtlemise koht. Ka täna organiseerin oma töösse suhtlemise päevad: need on täis silmast silma arutelusid, koosolekuid, muidu olulisi üritusi või trehvunkse. Nii et kavatsen edaspidigi olla kodus. See tähendab, et tööl.

 

Kristel Trenni kodukontoris on organiseeritud tööala, aga käepärast on ka vajalik kirjandus. Foto: Kristel Trell

Kristel Trenni kodukontoris on organiseeritud tööala, aga käepärast on ka vajalik kirjandus. Foto: Kristel Trell

REMONDIHULLU NÕUANNE:

* Kodukontor nõuab enesedistsipliini ja ajaplaneerimist, vastasel juhul jooksutad oma juhtme rööprähklemisega üsna kiirelt kokku.

* Kodukontor ei võrdu üksikvangistusega: organiseeri oma töö nii, et saad kolleegidega ja vajalike inimestega piisavalt suhelda.

* Arvesta, et kodukontoris pead kõik selle, mis sulle tööks vajalik – neti- ja telefoniühendus, korralik arvuti-läpakas-nutitelefon jms, ka korralik töölaud, riiulid jms – koju muretsema. Kui oled eraettevõtja, pead ka ise selle eest tasuma. Kui tööandja nõustub su kaugtööga, peab tema selle eest hoolitsema, et su kodukontoris oleks kõik töötingimused tagatud. Samuti on tööohutus ning tervislik töökeskkond kodukontoris olulised – kipaka taburetiga tolmuses koridorinurgas ei tule tulemuslikust tööst midagi välja.

CV-Online’i tööportaalist leiad sadu vabu ameteid, mida saab edukalt teha osalise tööajaga, vabakutselisena kodukontorist või paindliku tööajaga kooli kõrvalt.


CV-Online on artikli avaldanud autori nõusolekul.

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top