fbpx
CV.ee tööelublogi

Kaugtöö supernaine Tatjana Kõrver ehk töö marsruudil Tallinn-Milano-Tallinn

Kaugtöö supernaine Tatjana Kõrver ehk töö marsruudil Tallinn-Milano-Tallinn

Eestis ühe mainekama suka- ja pesutoodete e-poe Sukamaailma turundusjuht särasilmne Tatjana Kõrver on ideaalne näide sellest, kuidas toimib kaugtöö mitmetuhande kilomeetri kauguselt. Tallinn-Milano-Tallinn on vaieldamatult kujunenud välja tema lemmikmarsruudiks. Mis ajendas Tatjanat kolima Itaalia väikekülla ning millised on tema nipid efektiivseks kaugtöö toimimiseks? „Minu kollektiiv on tõepoolest väga hea ja meeldiv. Vahel aga kulus 20% minu päevast inimestega töövälistel teemadel rääkimisele ja väikeste probleemide lahendamisele. Ühtegi minutit ei peaks kaotama ebavajalikule,“ sõnab Tatjana.

Äripisik turgatas juba noores eas

„Ma ei saa lihtsalt koduperenaine olla. Ma soovin aega iseenda jaoks ning pean selle alles silmas enesearengut,“ sõnab kindlameelne Tatjana Kõrver. Omandatud Ärikorralduse ja ärijuhtimise kõrgharidusest Tatjanale ei piisanud, kuna lisaerialana sai lõpetatud ka Turunduse eriala.

Tudengina leidis ta tee investeerimisfirmas, kust sai märkimisväärse töökogemuse. Tatjana leiab, et igapäevases elus on edasiviivaks jõuks just koolitused, kus ta ei pelga osalemast – alustades turundusalaste koolitustega ja lõpetades raamatupidamise ning inglise ärikeele õppimisega.

Tatjana ei morjendu ka siis, kui vahel asjad ei õnnestu nii nagu oleks lootnud: „Tee nii hästi, kui oskad ja suudad. Ei pea muretsema, kui asjad esimesel korral ei õnnestu – kõike tuleb võtta kui õppimisprotsessi ning teha järgmisel korral paremini. See on asjade loomulik kulg.“

Tootmised on vaid mõnekümne kilomeetri kauguselt Tatjana kodust – kodukontorile lisanduv mugavus!

Üks asi viis teiseni ning koos abikaasaga sai loodud Sukamaailma e-poe kontseptsioon, mis sai inspireeritud ka sellest, et Tatjana on väga suur e-poodide sõber.

„Kui on vaja midagi osta, siis ma ei pea kahe väikse lapsega mööda poode käima, vaid just laste uneajal saan valida e-poodides vajalikud asjad välja. Üldjuhul ei lubata ka poes sukkpükste pakendeid lahti teha, seega miks peaks naine kulutama aega poes ringi jooksmisele pärast pikki tööpäevi? Internetiäri on asukohast sõltumatu ja samuti ei ole piire, millisel turul seda äri teha,“ jagab Tatjana.

Itaalia väikelinnast sai uus kodu

Tatjana tegutseb Sukamaailma e-poe juures juba 7 aastat.  Tatjana Kõrveril oli juba alguses väga kindel visioon ja siht silme ees: pakkuda tänapäeva kiire elutempoga naisele lihtsat ja mugavat ostukeskkonda, seda kodust lahkumata ja rikka valikuga.

Itaalia väikelinn, kus Tatjana koos kahe pisitütre ja abikaasaga elab, on aga valitud põhjusega. Eesotsas kleitide ja seelikute armastajatele tuntuks saanud brändide Bellissima ja Pompea tootmised on just Itaalias ning mõnekümne kilomeetri kaugusel Tatjana kodust.

„Mida rohkem ma ettevõttega tegelen, seda rohkem suureneb minu enda armastus sukkpükste vastu,“ tunnistab Tatjana, kes jagab meiega kogemusi, et tänasel päeval on Itaalias tootmine üsna haruldane. Enamus tehaseid on viinud enda tootmised just Itaaliast välja.

Näiteks Eestis vägagi tuntud bränd Golden Lady ei ole enam “Made in Italy”, vaid toodetud Serbias.

Mida rohkem enda tegevusvaldkonda süvened, seda enam suureneb armastus tegevusala ja brändide vastu.

Tatjana sõnab, et teda motiveeribki igapäevaselt tegutsema positiivne tagasiside klientidel või blogijatelt ning kui ostja muutub püsikliendiks.

Tatjanat inspireerib ka moepealinn Milano,  itaalia õhk, ülistiilsed, trendikad, rõõmsad ja erksavärvilised Itaalia naised. „Sukkpüksid on nagu pereliikmeteks juba saanud,“ naerutab Tatjana.

Itaalias elades on ta saanud ka ise rohkem teada materjalitehnoloogiast, tootmismasinatest ja isegi tootmisel kasutavatest niitidest.

Distsipliin kaugteelt töötades

Tatjanal on peale iseenda töö ja vaba aja balansi korraldamisele ka indu pidevalt uuteks väljakutseteks ja enesearenguks. Killukest uut nii töö- kui ka eraelus toob talle iga uus päev ning rikastavaks edasiviivaks jõuks on abikaasa ning kaks pisitütart.

Distsipliinist kaugteel töötamisel ei ole Tatjana Kõrveril puudus: „Kaugtöö toimib väga lihtsalt. Kui on Internet olemas, siis ei ole mingeid piire. Kodukontori pluss on see, et aja planeerimine on väga paindlik ning ajaline kokkuhoid suur.“

Tatjana tõdeb, et esmalt võtsid kodukontoris töötades kodutööd väga palju aega, ent lõpuks loksus ajaline planeerimine paika: hommikuti saadab Tatjana lapsed lasteaeda ning alustab kodus tööpäeva. „Oluline on lõpetada töö, mida oled planeerinud ära teha. Kodus tunnen, et töö on palju efektiivsem,“ ütleb Kõrver.

Piirkond, kus perekond Kõrver elab on armas turismipiirkond: Garda järv, kivist majad, vanaaegsed lossid. Selline malbe ümbrus aitab keskendumisele tegelikult kaasa, kuna Tatjana armastab ülekõige ka jooksmist järveäärsel promenaadil.

Positiivsusest pakatav Tatjana jagab: „Terves kehas, terve vaim! Just sportides tekib mul kõige rohkem uusi ideid ning saan värskendava laengu edasiseks tegutsemiseks. Endas tuleb leida see energiaallikas, tegevus, mis aitab kaugteelt töötades päeva keskel end värskendada.“

Tatjana lisab kaugteelt töötavatele inimestele julgustuse: „Üks pea on hea, ent mitu pead veel parem – kommunikatsioon on kaugteelt töötades väga oluline.“

 

 

Jaga postitust

Loe lisaks

Scroll to Top